Silahlı saldırı gerçekleştiren 3 sanığa müebbet hapis

Silahlı saldırı gerçekleştiren 3 sanığa müebbet hapis

Mardin’de, akıllara durgunluk veren olay. Mardin’de, durdurulan cipteki Irak uyruklu 5 kişinin silahla vurularak öldürülmesi olayına ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu 4 sanıktan 3’ü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Olay, 19 Ocak'ta Uluslararası İpekyolu'nun Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Diyarbakır'a gitmek için Irak'ın Duhok kentinden yola çıkan içinde akraba 5 kişinin bulunduğu cipi durduran başka bir araçtaki şüpheliler, kurşun yağdırıp, kaçtı. Ciptekilerden Hındreen Abdullah Salih, Waheda Haedar Jasim ve Abdullah Saleh Mustafa olay yerinde, Chiman Shaheen Khalid ile Ahmed Jalaladeen İbrahim ise kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. Cenazeler, işlemleri sonrası Irak'a gönderildi.

Jandarmanın yaptığı çalışmayla kamera kayıtlarından olaya karıştıkları tespit edilen Murat Yiğit, Faris Akseven, ve Abdullah Kaplan evlerine düzenlenen baskınla yakalandı. Daha sonra şüphelilere silahlara temin ettiği belirlenen İ.D. de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklar Murat Yiğit, Faris Akseven, ve Abdullah Kaplan hakkında ‘kasten adam öldürme’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18'er yıla kadar hapis cezası, İ.D.’ye de ‘izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma imal etme, nakletme ve satma’ suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

'ABDULLAH KAPLAN VE FARİS AKSEVEN MAKTULLERİN ARACINI TAKİP ETMİŞTİR'

3-002.jpg

İddianamede, “Abdullah Kaplan tesisten çıkarak araca binip, yolun karşısına geçerek şüpheli Faris Akseven ile beklemeye başladı. Maktuller tesisten çıkış yaptıktan sonra şüpheliler Abdullah Kaplan ve Faris Akseven maktullerin aracını takip etmiştir. Olay günü saat 00.30 sıralarında şüpheliler takip ettikleri maktullerin aracına yanaşmışlardır. Şüpheli Faris Akseven aracın camından maktullerin aracının lastiğinin patladığına dair işaret etmiş ve seslenmiştir. Bunun üzerine maktuller bulundukları aracı yol kenarına çekmişlerdir. Şüpheliler de bulundukları aracı maktullerin aracının yanına park ederek araçtan inmiş ve tabancayla ateş ederek onları öldürmüşlerdir” denildi.

İddianamede sanıklardan Abdullah Kaplan’ın ifadesine yer verildi. Kaplan’ın ifadesi şöyle:

“Faris ve benim borçlarımız vardı. Irak'tan gelenleri soymaya karar verdik. Aracın şoförlüğünü yaptım. Rastgele siyah bir aracı takip ettik. Faris camı indirerek, tekerleğin patlak olduğunu işaret etti. Maktullerin bulunduğu araç durdu. Silahı ve mermileri olay günü Faris’e ben teslim ettim. Araçta beklerken silah sesleri geldi. Dikiz aynasından baktığımda yerde yatan birini gördüm. Faris bir çanta ve elbiseleri aldı. Kimsenin üstüne ve eşyasına dokunmadım. Yerde yatan iki erkeğe ait cesetleri yol kenarına çektim. Sabah eve giderken ailem arayarak, 'baskın olduğunu' söylediler. Daha sonra yakalandık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.