Silahlı Yahudi yerleşimciler Filistinli köylülere saldırıyor

Silahlı Yahudi yerleşimciler Filistinli köylülere saldırıyor

7 Ekim sabahı Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırılar sonrası sıcak çatışmaların 10’uncu gününe girildi. Stratejik savaşın yanı sıra bireysel silahlanan Yahudi yerleşimciler masum Filistinli sivilleri katletmeye devam ediyor.

Savaşın 10’uncu günü devam ederken sivil can kayıpları da yükselerek devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre 2 bin 670 kişi yaşamını yitirdi 9 bin 600 kişi yaralandı. Bir yandan konvansiyonel savaş devam ederken diğer yandan Yahudi yerleşimci gruplar bölgede büyük bir tehlike arz ediyor. Silahlı gruplar halinde Filistinli köylere baskın yaparak toplu katliamlar gerçekleştiren gruplar insanlık dramına yol açıyor.

yahudiler.jpg

YÜZ BİNLERCE GAZZELİ GÜNEYE GEÇTİ

Sosyal medyadan yayınlanan video Filistin’de yaşanan vahşeti gözler önüne serdi. İsrailli Yahudi yerleşimcilerin silahlanarak, masum silahsız Filistinli Müslümanları ve yaşadıkları yerleri hedef alması büyük tepki topladı. İsrail kaynakları 600 bin Filistinlinin, Hamas’ın engelleme çalışmalarına rağmen Gazze’nin kuzeyinden güneyine doğru ilerlediğini bildirdi.

Kamuflajlı ve eli silahlı Yahudi yerleşimcilerin yaptığı son baskınla birlikte toplamda 51 Filistinlinin öldüğü ve 650 kişinin yaralandığı iddia ediliyor. Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’daki en az 18 köye saldırdığı ve son kanlı eylemlerinin ardından Al-Qanub ile Wadi Al-Sik adlı köylerin tamamının boşaldığı bildirildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.