Şimdide 32 Yıllık Halı Saha Üzerinden Provokatörlük Yapılıyor

Şimdide 32 Yıllık Halı Saha Üzerinden Provokatörlük Yapılıyor

Anıtkabir üzerinden Mimarlar Odası Ankara Şubesi provokatörlük yapmaya devam ediyor. Önce Anıtkabirde bulunan çocuk parkını hedef alarak toplumu geren Mimarlar Odası şimdi de Anıtkabir’de bulunan halı sahayı hedef aldı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Anıtkabir’de bulunan ve tepkiler üzerine kaldırılan çocuk parkı tartışmasını ortaya atan Ankara Mimarlar Odası Anıtkabir üzerinden provokatörlük yapmaya devam ediyor. Her zaman yapmaktan çok yıkmak için uğraşan Ankara Mimarlar Odası şimdide anıtkabirde askerlerin maç yaptığı halı saha üzerinden ortamı germeye çalışıyor.

32 YILDIR ASKERLERE HİZMET VERİYOR

Ankara’da oluşan birçok tartışmanın fitilini ateşleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir üzerinden gündem oluşturmak için mücadele vermeye devam ediyor. Anıtkabir’deki çocuk parkı üzerinden insanları kışkırtan ve büyük bir çatışmanın yaşanmasına neden olan oda şimdide Anıtkabir’de askerlerin spor yaptığı halı saha üzerinden polemik oluşturmaya çalışıyor. Fakat Anıtkabir'i koruyan askerlerin kaldığı lojmanların hemen yanında bulunan ve 1984 yılında futbol sahası olarak inşa edilen alanın, 2013'ten bu yana da halı saha olarak hizmet verdiği bilinen bir gerçek.   

ANITKABİR’DE YAŞAM ALANI OLMASIN MI?

Anıtkabir'i korumakla yükümlü askerler, Anıtkabir'in bulunduğu alanda kalmasın mı? Yeme içme, barınma ve sportif faaliyetlerini nerede yapsınlar? Anıtkabir alanı içinde yaşam alanı olmadan, orayı koruyan askerler nerede yaşayacak? İsmi mimarlar odası olmasına rağmen mimarlıktan başka her işle uğraşan Mimarlar Odası’nın amacının tartışmalar üzerinden hükümete zarar vermek olduğu düşünülüyor. Devamlı ideolojik ve siyasi olaylarla gündeme gelen Mimarlar Odası AK Parti’li belediyelerin yaptığı yatırımlar olumlu da olsa her zaman karşısında yer alırken, CHP’li belediyelerin yaptığı hukuksuzluklara ise sesini çıkarmıyor.

YILLAR ÖNCE YAPILAN HALI SAHANIN PEŞİNDE

Türkiye yararına doğru düzgün bir tane bile proje sunmayan ve devamlı ideolojik tartışmalar üzerinden toplumu kutuplaştırmaya çalışan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Anıtkabir’de bulunan halı saha hakkında şunları söyledi: “Anıtkabir komutanı halı sahanın yeni yapılmadığını, 30 Ağustos 2013 yılında yapıldığını, daha önce de buranın bir futbol sahası olarak kullanıldığını söyledi.  Biz zaman tartışması yapmıyoruz. İster 5 yıl önce ister, 5 saat önce yapılmış olsun bu futbol sahasının buraya yapılmış olması yanlıştır. Anıtkabir bu ülkenin değerlerinin ifadesi olarak, mimari olarak, tarihsel olarak önemli bir değerdir. Herkes her istediğini yapamaz. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.