Sinan Ateş suikastında kritik gelişme

Sinan Ateş suikastında kritik gelişme

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yargılamada, MHP’li avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyalarının da bulunduğu bazı sanıkların dosyaları ana dava ile birleştirildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yargılamada, MHP’li avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyalarının da bulunduğu bazı sanıkların dosyaları ana dava ile birleştirildi. Yargı süreci Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.

Sinan Ateş suikastına ilişkin farklı dosyalarda yargılanan bazı sanıkların dosyaları, mahkeme kararıyla ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi, MHP’li avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın da bulunduğu dosyanın ana dava ile birleştirilmesine hükmetti.

Duruşmaya yalnızca tutuksuz sanık Talha Atalay katılırken, diğer sanıklar mazeret bildirerek gelmedi. Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablaları salondaydı. Ablası Selma Ateş, “Kardeşimi üç kuruş için katlettiler” diyerek tepkisini dile getirdi. Anne Saniye Ateş ise, “Oğlumun ölümünden sadece tetikçiler değil, arkasındaki tüm yapı sorumludur. Allah o Devlet Bahçeli’nin belasını versin” ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Katılan vekili Avukat Şeyda Şahin, adli kontrol şartlarını ihlal eden sanıkların tutuklanmasını talep etti ve parçalı yürütülen davaların birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sanık avukatları ise delillerin hukuka aykırı elde edildiğini savunarak müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme, dosyaların Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dosya ile birleştirilmesine karar verdi. Ancak daha önce reddedilen birleştirme talebi nedeniyle kararın geçerliliği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Böylece yargılama süreci Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.