Eski MHP'li Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gaza bastı

Eski MHP'li Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gaza bastı

Seçimlerin 14 Mayıs’a alınabileceğinin açıklanmasıyla bağımsız adaylar gaza bastı. MHP’nin ihraç ettiği eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, “Türk Milliyetçilerinin Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı”yım dedi ve “gönüllü” toplamaya başladı.

Önce MHP lideri Bahçeli, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin Mayıs ayı içinde yapılmasını açıklamasıyla bağımsız Cumhurbaşkanı adaylarında hareketlilik başladı.
Kırşehirli iş insanı Yakup Türkal, yarın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayacağını ilan ederken, uzun bir süredir bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden eski MHP Milletvekili Sinan Oğan gaza bastı.

Uzun bir süredir kendini “Türk Milliyetçilerinin Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı” olarak ifade eden Sinan Oğan, seçimlerin 14 Mayıs’a alınmasının gündeme gelmesiyle, adaylık çalışmalarına hız verdi.

“GÖNÜLLÜ OLUN” ÇAĞRISI YAPTI

Twitter hesabından “gönüllü olun” çağrısı yapan Oğan, “Gelin bu #Pazartesi Kutlu Turan ve Büyük Türkiye ideali için gönüllü olun. Türkiye’yi gelecekte yönetecek kadrolarımız içerisinde yer alın. Biz geleceğe hazırlanıyoruz, sizi de bekliyoruz. tek yapmanız gereken aşağıdaki linki doldurmak. #OAnGeliyor” ifadelerini kullandı.

sinan-ogan-kimdir-nereli.jpg

“BEN BİR ADIM ÖNE ÇIKTIM, SİZ DE HAZIR MISINIZ?”

Sinan Oğan ayrıca “Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, ülkemizin geleceğinden endişe edenler sözüm size… Ben #biradım öne çıktım. Siz de hazır mısınız? Yorumlarınızı aşağıdaki linke yazın ve instagram hesabımızı da takip etmeyi de unutmayın lütfen” dedi. Oğan, sosyal medya hesabına “Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı” ibaresini de ekledi.

“KUTLU TURAN ÜLKÜSÜ” VURGUSU

Resmi web sitesinde de “gönüllü olun” çağrıları yapılırken "Büyük Türkiye ve Kutlu Turan Ülküsü yolunda Dr. Sinan OĞAN'ın ekibine katılarak gönüllü olmak için aşağıdaki formu doldurarak gönderin. Bu formda yer alan kişisel bilgilerinizi sadece gönüllü hareketimize katılabilmeniz amacıyla size ulaşmak için kullanacağız. Formu doldurup gönderdikten sonra telefon numaranızın doğrulanabilmesi için cep telefonunuza gönderilen SMS'de yer alan doğrulama kodunu gireceğiniz ekrana yönlendirileceksiniz” deniyor.
Sitede “gönüllü olmak” isteyenlere hangi konularda gönüllü olmak isteyecekleri de soruluyor ve cevap olarak şu şıklar sunuluyor:

  • İmzacı Olmak (Cumhurbaşkanlığı Adaylığı)
  • Teşkilata Katılma
  • Sosyal Medya Gönüllüsü
  • Sandık Gönüllüsü (Sandık Kurulu veya Sandık Gözetmeni)
  • Etkinlik Organizasyon Gönüllüsü
  • Etkinlik Organizasyon Gönüllüsü

100 BİN İMZA GEREKİYOR

Ülkemizdeki mevcut seçim mevzuatlarına göre, bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlerin Türkiye vatandaşlarından en az 100.000 imza almaları gerekiyor.

IĞDIR DOĞUMLU, AZERİ KÖKENLİ

Sinan Ogan kimdir, nereli, kaç yaşında, MHP’den neden ayrıldı? Özetle hatırlatmak gerekirse, Sinan Oğan 1 Eylül 1967 Iğdır Melekli doğumludur. Azeri kökenli bir ailenin çocuğu olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova’da da öğrenim görmüştür. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir.

AZERBAYCAN’DAN DEVLET NİŞANI ÖDÜLÜ VAR

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görevlerinde bulunan Oğan, bir dönem TİKA’nın Azerbaycan temsilciliğini yapmıştır. Özellikle bu görevinden ötürü Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilmiştir.

MHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ

TÜRKSAM'ın kurucusudur. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi vardır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir.
MHP’de Genel Başkan adayı olmuş, 26 Ağustos 2015 tarihinde partiden ihraç edilmiştir. Açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP'ye geri dönmüştür.
10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP'den tekrar ihraç edilmiştir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.