"Parlamenter sistemi güçlendirerek getireceğiz"

"Parlamenter sistemi güçlendirerek getireceğiz"

Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Oğan seçimlerin adil olması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizdeki adalet kavramını görmüyoruz adaletsizlik seçimlerde de gerçekleşmekte. Bir demokraside yegane araç seçimlerdir. Seçimlerin olmazsa olmazı adil olmasıdır" dedi.

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANI"

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan parlamenter sistemi yeniden getireceklerini vurgulayarak, "Milletimizin huzurunda şu gerçeğin altını çizelim. Miting yapmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı devletin hizmetlerini kullanarak miting tarzında temel atma törenleri yapıyor. Bu bakanlar bütün devletin imkanını kullanıyor. Evet Cumhurbaşkanı ancak partili bir Cumhurbaşkanı. Getirdikleri ucube sistemin bile kabul edemeyeceği bir şey bu. Parlamenter sistemi yeniden güçlendirerek getireceğiz" şeklinde konuştu.

"YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ"

Türkiye'nin siyasi ortamına değinen Oğan, "Türkiye bu liyakatsızlıktan kurtulmak zorundadır. Çok fazla bir süre kalmadı inşallah 46 47 gün sonra Türkiye’de özgürce gazetecilik yapacaksınız. Bizi ekranlarda tartışan arkadaşlara bir çağrım var; Türkiye’nin ezberletilmiş siyaset ortamını bitireceğiz. 47 gün sonra bunları bitireceğiz. Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Özgür bir basınla bunu inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.