Sincan Belediyesi’nin açtığı o müzeye çocukların yoğun ilgisi sürüyor

Sincan Belediyesi’nin açtığı o müzeye çocukların yoğun ilgisi sürüyor

Sincan Belediyesi tarafından açılan Matematik Müzesi, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. “Matematiğe dokunuyoruz” mottosuyla yola çıkan belediye, çocuklara hem matematiği sevdiriyor hem de deneyim kazandırtıyor.

Sincan Belediyesi’nin Ankaralılara kazandırdığı müze, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Açıldığı günden bugüne ay içinde en az bin öğrencinin ziyaret ettiği müze, yeni ziyaretçilerini bekliyor.

haber2-001.jpg

Matematik Müzesi, "Matematiğe Dokunuyoruz" sloganıyla matematiği soyut olmaktan çıkararak somut hale getirmeyi hedefleyerek, çocukların deneyerek, eğlenerek matematiği daha kolay öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor.

haber4-001.jpg

Müzenin bünyesinde barınan sayı tabloları, formül mantık şemaları, altın oran kuralı örnekleri, açı ve perspektifi kavrama temalı objeler gibi matematik materyalleri, çocuklar tarafından gözlemlenip, deneyim kazandırmak da ayrıca amaçlanıyor. Aynı zamanda Türk-İslam Dünyasının astronomi ve matematik alanlarında önde gelen âlimlerinin ve eserlerinin sentezlendiği yapılar da müzede sergileniyor.

haber3-001.jpg

GEÇMİŞE DE IŞIK TUTUYOR

Matematik Müzesi, pek çok önemli İslam âlimi ve matematikçinin hayatı ve çalışmaları hakkında da bilgi sunuyor.

haber6.jpg

Mimar Sinan'ın yapılarındaki matematiksel sırlardan, robotik bilimin öncüsü ve matematiğin babası olarak bilinen ünlü İslam âlimi El Cezeri'nin icatlarına, gökbilim, matematik, doğa bilimleri ve astroloji alanında çalışmalarıyla tüm dünyaya ışık olan El Biruni'ye kadar pek çok konuda tarihte iz bırakan matematik üstatları ve İslam alimlerinin hayatları ve çalışmaları hakkında bilgi sunuyor.

1.jpg

“MATEMATİĞE İLGİ DUYAN HERKESİ BEKLİYORUZ”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, müzenin 7’den 70’e herkese hitap ettiğini belirterek müzenin açılış konuşmasında şunları söylemişti:

"Müzemizde matematiği 3 boyutlu hale getiriyoruz. Somut bir şekilde o denklemlerde, o teoremlerde ve formüllerde ne denmek istendiğini gayet açıklıkla anlayabiliyorsunuz. Şunu iddia edebilirim ki matematikten nefret eden, matematikten hiç anlamadığını düşünen kişi bile buraya birkaç defa geldiği zaman matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir çalışma ve hizmet. Bir taraftan da gençlerimiz tarihsel perspektif içerisinde Cezeri'den Biruni'ye kadar, Ömer Hayyam'dan Tales'e, Hipokrat'a ve Pisagor'a kadar birçok büyük matematikçiyi de tanıma ve anlama fırsatını buluyor. Matematiğe ilgi duyan herkesi bekliyoruz"

haber5-001.jpg

MATEMATİK MÜZESİNE NASIL GİDİLİR?

Sincan Belediyesi’nin hayata kazandırdığı Matematik Müzesi, Sincan’ın İstasyon Mahallesinde bulunmaktadır. Polatlı 1. Cadde’de bulunan Müze’ye, Sincan merkezde bulunan dolmuş duraklarından gidebilir veya Yenikent’e giden otobüsleri tercih edip, Ayaş yolu üzerinde bulunan Harikalar Diyarı durağında inerek, kısa mesafe yürüyebilirsiniz.

2.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.