Sincan'da bir ortaokuldan yetimlere destek

Sincan'da bir ortaokuldan yetimlere destek

Ankara Sincan’da bulunan Ali Semerkandi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İyilikte Yarışan Sınıflar projesi ile 150 yetime düzenli olarak sponsorluk yapıyor. Okul, deprem bölgelerine de 4 kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Sincan’da Ortaokul öğrencilerinden ‘yetim kardeş’ projesi. Öğrenciler 10 yıldır ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunuyor.

2 AYDA BİR ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Öğrenciler ayrıca, 2 ayda bir okulda düzenledikleri çeşitli etkinliklerle de yetimlere destek oluyor. Son olarak okulda, yetimler yararına pilav günü etkinliği düzenlendi. Ayrıca, İHH Ankara Arama Kurtarma Ekipleri de okulda, afet bilinci oluşturmak amacıyla basit düzeneklerle deprem simülasyonu gerçekleştirdi. Yine çocuklara yönelik olarak çuval yarışı ve balon patlatma etkinlikleri düzenlendi.

icc.jpg

ÖĞRETMENLERİMİZ BİZE YOL GÖSTERİYOR

Projeye katkı sunan öğrencilerden Gülsema Sağlam, okulunun öğrencisi olduğu için memnun olduğunu belirtti. Sağlam, “Yetim kardeş projesinde okul idaresi ve öğretmenlerimiz bize yol gösteriyor. Bizler de yetimlere destek oluyoruz. Velilerimiz de bizi destekliyor" ifadelerini kullandı.

“DAHA FAZLA YETİMİN YÜREĞİNE DOKUNALIM"

Okulda projenin koordinatörlüğünü üstlenen Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Dilek Çınar ise yetimler yararına pilav günü düzenlediklerini ifade etti. Çınar, “Bugün elhamdülillah birçok yetime ulaşabilecek bir miktarda sadaka topladık. Türkiye'deki bütün okulları, bu güzel projeye davet ediyoruz. Hadi hep beraber yarışalım. Daha fazla yetimin yüreğine dokunalım" dedi.

iiiiiic.jpg

"PROJE 10. YILINDA DEVAM EDİYOR"

Pilav gününe katılan İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer ise “Elhamdülillah İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi 10. yılında ilk başladığı günkü heyecanıyla devam ediyor. Okulumuz yüz elli yetime destek vererek projenin şu anda birincisi oldular. Biz onları tebrik etmek üzere teşekkür etmek üzere buraya geldik. Hepsine teşekkür ediyoruz. Projeye katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz. Hepsine iyi ki varsınız diyoruz. İyilikle yarışmaya devam" şeklinde konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.