Sınıf annesinin adı değişti: Bakanlık yasakladı, sınıf anneleri yeni çözüm buldu

Sınıf annesinin adı değişti: Bakanlık yasakladı, sınıf anneleri yeni çözüm buldu

Geçtiğimiz haftalarda küçük bir ilkokul öğrencisi ile sınıf annesi arasında çıkan tartışmaya, öğretmenler günündeki tartışmaların eklenmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasını kaldırmıştı. Annelerden yeni çözüm geldi.

Senelerdir kullanılan sınıf annesi uygulamasına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son verildi. Valiliklere gönderilen yazıda sınıf annelerinin velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

sinif-1-001.jpg

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda "Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi. Bakanlık nezdinde verilen kararla birlikte yasaklanan sınıf annesi uygulamasına sınıf annelerinden yeni çözüm geldi. Bakın annelerin çözümü ne oldu?

sinif-3.jpg

ANNE YERİNE TEMSİLCİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yasağın üzerine sınıf annelerinin yeni arayışlar içine girdiği iddia edildi. Annelerin sınıftaki gücü olan sınıf annelerinin, sınıf annesi uygulamasını devam ettirdiği belirtildi. Annelerin devam ettirdiği uygulamaya yeni bulduğu isimin ise ‘Sınıf Temsilcisi’ olduğu söylenildi. Diğer velilerin duruma tepki gösterdiği de aktarılırken, sınıf temsilcilerinin yeni akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.