Şırnak Üniversitesi Rektörü kim? Abdurrahim Alkış kimdir?

Şırnak Üniversitesi Rektörü kim? Abdurrahim Alkış kimdir?

Vatan Partisi tarafından hakkında FETÖ’ye mektup iddiasında bulunulan Şırnak Üniversitesi Rektörü merak konusu oldu. Şırnak Üniversitesi Rektörü kim? Abdurrahim Alkış kimdir? İşte cevabı:

Doğu Perinçek’in lideri olduğu Vatan Partisi, Şırnak Üniversitesi ve Abdurrahim Alkış ile ilgili şok iddialarda bulundu. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın dile getirdiği iddialar üzerine Şırnak Üniversitesi Rektörü kim, Abdurrahim Alkış kimdir sorularının cevapları aranmaya başlandı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü kim, Abdurrahim Alkış kimdir sorularının cevaplarına gelmeden önce, Vatan Partili Özgür Bursalı’nın şok iddialarını hatırlamakta fayda var.

ŞOK FETÖ'YE MEKTUP İDDİASI

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış’ın FETÖ’nün sözde akademi imamı firari Şerif Ali Tekalan’a yazdığını iddia ettiği raporu açıklamıştı. Bursalı, Prof. Dr. Alkış’ın 28 Eylül 2023’te FETÖ firarisi Tekalan’a rapor gönderdiğini iddia etmişti.

REKTÖR YALANLADI

Rektör Abdurrahim Alkış, Vatan Partisi’nin hakkındaki iddialarıyla ilgili Aydınlık’ın sorusu üzerine “Asla... Tam tersine... Bu mücadeleyi sürdürdüğümüz için biz bunlarla karşılaşıyoruz. Biz o bahsettiğiniz kişiyi üniversiteden attık. Bana bir sorun, söyleyeceklerim vardır belki... Bu haber tamamen yalan hiçbir tarafı doğru değil. Benim telefonum var. Kimlerle görüştüğüm belli. Devletin de yetkili kurumlar var” dedi.
Peki Şırnak Üniversitesi Rektörü kim? Abdurrahim Alkış kimdir?

Şırnak Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’tır. Alkış bu göreve Eylül 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanmıştır.

Abdurrahim Alkış kimdir?

Bu isim aslen Şırnaklıdır. Üniversitede yer alan özgeçmişine göre, 1977’de Şırnak’ta doğan Alkış, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. 2009 Yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak akademik göreve başlamıştır. 2015 Yılında Doçent, 2021 Yılında Profesörlük ünvanını almıştır. 2022 Yılında Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleriyle Şırnak Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı. Farsça, Arapça, İngilizce bilen Profesör Alkış’ın ağırlıklı olarak tasavvuf düşüncesi ve sosyal yapıları hakkında yayınlamış makale ve kitapları bulunmaktadır.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.