Şivan Perver kimdir? Şivan Perver neden gündem oldu?

Şivan Perver kimdir? Şivan Perver neden gündem oldu?

Şivan Perver kimdir? Şivan Perver neden gündem oldu? Şivan Perver nereli, mesleği ne? Şivan Perver kaç yaşında? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik.

Şivan Perver kimdir? Şivan Perver neden gündem oldu? Şivan Perver nereli, mesleği ne? Şivan Perver kaç yaşında? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik. Peki kimdir Şivan Perver, işte Şivan Perver hakkında bilinmeyenler…

ŞİVAN PERVER KİMDİR?

İsmail Aygün ya da bilinen sahne adıyla Şivan Perwer, 23 Aralık 1955, Viranşehir’de doğmuştur. Kürt müzisyen, şair ve yazardır. Eserlerinde tarihi ve geleneksel temaları yansıtmaktadır.

İsmail Aygün, 23 Aralık 1955 tarihinde, Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde doğmuştur. 1976 yılında Türkiye'den ayrılıp, Almanya'ya yerleşmiş ve geleneksel şarkılardan oluşan ilk resmî albümünü çıkarmıştır.

1991 yılında Perwer, Chris de Burgh, Madonna, Rod Stewart ve diğer uluslararası sanatçılarla birlikte "Simple Truth Live aid" adlı bir yardım konserinde sahne almıştır. 2004 yılında Frankfurt kentinde, kendi adını taşıyan bir vakıf kurmuştur. 16 Kasım 2013 tarihinde, Diyarbakır'ı ziyaret ederek, yeniden Türkiye'ye dönmüştür.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.