Siyasette yumuşama dönemi devam ediyor

Siyasette yumuşama dönemi devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile ikili görüşmesinin ardından başlayan siyasette yumuşama dönemine İYİ Parti’den de çağrı geldi. Dervişoğlu, partisinden ayrılanlara çağrıda bulunarak “Küskünlükleri sonlandıralım” dedi.

İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, genel başkanlığa seçilmesinin ardından ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Kongrelerin kongrelerde kalması gerektiğini, yersiz tartışmaların anlamının olmadığını kaydeden Dervişoğlu, İyi Parti ile yollarını ayıranlara seslenerek “İyi Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım. Gelin, küskünlükleri sonlandıralım. Gelin, haklıya hakkını birlikte teslim edelim ve mücadelemize her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edelim” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: “MAKYAJ YAPMAYALIM”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Saadet Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada her şeye rağmen “Siyasette yumuşama dönemi başladı” ifadesini ciddiye aldığını söyledi. Gerçek bir siyasi yumuşama isteniyorsa, sivil ve kapsamlı bir anayasanın tartışmaya açılması gerektiğini dile getiren Davutoğlu “Makyaj yapmayalım anayasaya. Getirin anayasanın her şeyini tartışalım açık yüreklilikle” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.