Slovenya’dan İsrailli iki bakana sert tepki

Slovenya’dan İsrailli iki bakana sert tepki

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İsrail’in aşırı sağcı iki bakanı Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich’in ülkesinde “istenmeyen kişi” ilan edildiğini açıkladı.

Gazze’deki sivil kayıplar ve süregelen İsrail saldırıları Avrupa’da siyasi yaptırımları beraberinde getiriyor. Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İsrail’in aşırı sağcı iki bakanı Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich’in ülkesinde “istenmeyen kişi” ilan edildiğini açıkladı.

Fajon, kararı Slovenya Dışişleri Bakanlığı’nın X hesabından yaptığı resmi paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, “Bugünkü hükümet toplantımızda, İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Slovenya’da istenmeyen kişi ilan edilmesine karar verdik” ifadeleri yer aldı.

"GAZZE'DEKİ ACININ SON BULMASI İÇİN BİR MESAJ"

Dışişleri Bakanı Fajon, alınan kararın gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

"Bu karar, Gazze'deki dayanılmaz koşulların iyileştirilmesi ve sivillerin acısının sona ermesi için İsrail hükümetine yöneltilmiş açık bir baskıdır."

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.