Soba zehirlenmesi öldürüyor: Meteoroloji takip edilmeli

Soba zehirlenmesi öldürüyor: Meteoroloji takip edilmeli

Kış aylarının gelmesi ile birlikte rüzgarlı havalarda artış yaşanmaya başladı. Bunun akabinde evinde soba ile ısınan vatandaşlara büyük iş düşüyor. Uzmanlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıyor.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte rüzgarlı havalarda artış yaşanmaya başladı. Bunun akabinde evinde soba ile ısınan vatandaşlara büyük iş düşüyor. Uzmanlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıyor. Meteorolojinin önemine dikkat çekiyor.

SESSİZ ÖLÜM

Kış aylarında evlerinde soba ile ısınan vatandaşlara uzmanlardan ciddi uyarılar geldi. Uyarılarda soba zehirlenmelerine karşı önemli uyarılar ve önlemler anlatıldı. Vatandaşların özellikle meteorolojiyi sıkı takip etmeleri gerektiğini söyleyen uzmanlar, zehirli gaz solunumu sonucunda sessiz bir ölüm oluşabileceği söyleniyor.

basliksiz-1.jpg

RÜZGARLI HAVALAR TAKİP EDİLMELİ

KARAR’ın haberine göre Uzman Dr. Mehmet Tatlı, soba zehirlenmesi sonucunda zehirlenen bireylerin beyninde ve sinir sisteminde kalıcı hasar oluştuğunu söyledi. Sobalardan çıkan karbonmonoksit gazının renksiz ve kokusuz olduğunu aktaran Tatlı, soludukları havanın zehirli olduğunu anlamaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Meteorolojinin takibinin önemli olduğunun altını çizen Tatlı, rüzgarlı havalarda gece yatmadan önce sobanın söndürülmesi gerektiğini de aktardı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.