Sobacılar Çarşısı hareketlendi: Fiyatlar 2 bin TL'den 25 bin TL'ye kadar çıkıyor

Sobacılar Çarşısı hareketlendi: Fiyatlar 2 bin TL'den 25 bin TL'ye kadar çıkıyor

Ulus’un tarihi Sobacılar Çarşısı, kış aylarının gelmesiyle hareketlendi. Çarşı’da hemen her bütçeye uygun soba bulunuyor. Soba fiyatları 2 bin liradan başlıyor, 25 bin liraya kadar çıkıyor.

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğuması ile ev ve iş yerlerin de ısınma ihtiyacı doğurdu. Yıllardır Ankaralılara soba temini yapan Ulus Sobacılar Çarşısı esnafı geçen yıla göre sobalara gelen neredeyse yüzde yüz zamlara rağmen satışlarının düşmediğini söyledi. 2 bin liradan başlayan ve 25 bin liraya kadar çıkan fiyat aralığı ile her bütçeye uygun soba bulunduğunu belirten çarşı esnafı, “Sobalar nostalji gibi görünse de hala kullanılıyor. Özellikle hobi bahçeleri ve köy evleri sayesinde satışlarımızda bir azalma yaşanmadı” dedi.

basliksiz-1-001.jpg

KUZİNE SOBA TERCİH EDİLİYOR

Zamanın getirdiği şartlardan dolayı artık evlerin genelinde doğal gaz kombi olduğunu söyleyen çarşı esnafı, “Sobalar artık genelde hobi bahçeleri ve köy evlerinde kullanılıyor. Biraz nostalji oldu gibi görünse de doğal gaza para vermek istemeyen vatandaşlarımızın da bazıları sobaya döndü diyebiliriz. Satışlarımız iyi durumda burası Ankara’nın bilinen çarşısı olduğu için vatandaşlarımız ayağını kesmiyor. Malı görüp inceleyip öyle almak istiyor. Çağımız gereği genelde köylerde kullandığımız için vatandaşlarımızın soba tercihi kuzine sobalar oluyor” dedi.

ara.jpg

TERCİH ÇARŞI OLUYOR

Çarşı esnafı artan internet satışlarına rağmen vatandaşın alışveriş tercihinin ‘Sobacılar Çarşısı’ olduğunu söyleyerek; “İnternet satışları çarşımızı fazla etkilemiyor. Bizim müşterimiz yıllardan beri çarşımızı tercih eder. Sobaya dokunu inceler. Görmek ister esnafla pazarlığını yapar sobasını alıp gider. İnternetteki değişken fiyatlar ve görmeden alışveriş yapmak müşterilerimizin pek tercihi olmuyor. İnternetten yapılan satışlara rağmen şu an da işlerimiz iyi dediğimiz gibi özellikle artan hobi bahçeleri ihtiyacı artırdı. Bu durumda bizim satışlarımıza yansıdı” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.