Şok market kimin, sahibi Murat Ülker mi, Migros mu, Koç mu?

Şok market kimin, sahibi Murat Ülker mi, Migros mu, Koç mu?

Şok market kimin, sahibi Murat Ülker mi, Migros mu, Koç mu? Deprem illerindeki şubelerinde depremzedelere ücretsiz ürün yardımında bulunan Şok Market ile ilgili bu bilgiler merak ediliyor.

Depremden etkilenen illerdeki şubelerinde ücretsiz gıda dağıtımı yapan Şok market, bu hareketiyle büyük takdir toplarken “Şok market kimin, sahibi kim, Murat Ülker mi” sorularını gündeme getirdi. İnternette insanlar Şok market kimin, sahibi kim, Murat Ülker mi, Şok market Migros’un mu sorularının cevaplarını arıyor.

-Şok market kimin, sahibi Ülker Grubu mu, Murat Ülker mi?

Bugün Türkiye’nin en fazla şubesi olan 3 zincir marketinden biri olan Şok market, tam adı ile Şok Marketler Ticaret AŞ, Yıldız Holding şirketlerinden olan Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum bünyesinde faaliyet yürütmektedir.

-Yıldız Holding kimin?

Yıldız Holding, Murat Ülker’in babası Sabri Ülker tarafından kurulan ve Ülker'i de bünyesinde barındıran bir ticari kuruluştur. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker’dir. Murat Ülker de Yönetim Kurulu Üyesidir.

-Şok’un merkezi nerede?

Şok Marketler Ticaret AŞ’nin merkezi İstanbul'un Üsküdar ilçesindedir.

-Şok marketin Migros’la; Koç Grubu ile alakası nedir?

Şok Market’in bugün Migros’la, Koç Grubu ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Şok market, 1995’te Migros Ticaret A.Ş. bünyesinde kurulduğu için Migros’la, Migros’un patronu Koç Grubu ile anılmaktadır. Şok market, 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alınmış ve böylelikle Migros/Koç’tan Yıldız/Ülker’e geçmiştir.

-Şok market şube sayısı nedir?

Şok market şube sayısı, Türkiye'nin 81 ili için 9.523 olarak açıklandı. Şok market şube sayısı 10 bine yaklaşırken, şirketin Türkiye genelinde 31 dağıtım merkezi ve 40.000'e ulaşan çalışanı bulunmaktadır.

Enes Boyacı / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum