Sokağa atılan çöpler insan sağlını tehdit ediyor!

Sokağa atılan çöpler insan sağlını tehdit ediyor!

Akdere mahallesi sakinleri akşam belli bir saatten sonra sokaklara atılan çöplerin hem görüntü kirliliğine neden olduğunu hem de insan sağlını tehdit ettiğini belirterek, çöplerin dışarı atılmaması için çöp konteynerlerinin konulması gerektiğini söyledi.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Akdere mahallesi sakinleri çöplerin sokaklara ve caddelere atılmasından dolayı rahatsız olduklarını dile getirerek bağlı bulundukları Mamak Belediyesinden çöp konteyneri talep ediyor. Dışarı atılan çöplerin hem çevre kirliliğine hem koku kirliliğine hem de insan sağlını olumsuz etkilediğine değinen mahalle sakinleri, “Bizler artık akşam saatlerinde çöplerin içinden geçerek evlerimize gitmek istemiyoruz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bağlı bulunduğumuz belediyenin bir an önce böyle bir çalışma yaparak vatandaşlarının daha hijyen ortamlarda yaşamasına yol açmalıdır” dedi.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!

Çöplerin sokaklara atılmasının mahalle sakinlerinin sağlını tehdit ettiğini vurgulayan mahalle sakini, “Mahallemizde cadde ve sokaklara atılan insan sağlını tehdit etmenin yanı sıra görüntü ve koku kirliliğine sebep oluyor. Akşam belirtilen saatlerde çöplerimizi atsak bile çöplerin toplanması gece yarısını bulduğu için saatlerce o pis çöpler sokaklarda kalıyor ve mecburen o çöplerin pisliğini solumak zorunda kalıyoruz. Çöplerden insanlara ne tür hastalıklar geçtiği malum onun için bizler burada bu çöplerin içinde gezmek durumunda kalıyoruz ve bu durumdan da son derece rahatsız oluyoruz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmadığı için bağlı bulunduğumuz Mamak Belediyesi’nin bu soruna bir an önce çözüm bulması gerekir” diye konuştu.

ÇÖPLER YERLERDE GEZİYOR

Çöplerin gece yarısına yerlerde gezdiğini söyleyen Akdere Mahallesi sakinleri, “Çöplerimizi attıktan sonra toplanması gece yarısını buluyor. Toplayıcılar ve sokak hayvanları tarafından deşilen çöplerin içindeki pislikler sokaklara yayılıyor. Ayrıca toplanana kadar çöplerin pis suyu sokaklara ve kaldırımlara akıyor ve bizler her seferinden oradan geçtiğimiz hem o pis görüntüyü hem de o pis kokuyu soluyoruz. Akan pis su kurumuş şekilde günlerce asfaltta ve kaldırımda bekliyor. Ayrıca pis suların üstüne bastığımız ayakkabılarımızla evlerimize giriyoruz. Evlerimize gelen misafirler binalarımızın önünde bekleyen çöp yığınlarını görerek evlerimize girmek zorunda kalıyor. Bu da bizlerin hem oturduğumuz mahalleyi hem de bağlı olduğumuz Mamak Belediyeyi kötü bir duruma sokuyor” şeklinde konuştu.

ÇÖP KONTEYNERİ KONULMASI ŞART

Çöplerin sokaklara atılmasına engel olmak için çöp konteynerlerinin şart olduğunu ifade eden Akdere Mahallesi sakinleri, “Bu kirliliğin tek çözüm yolu bağlı olduğumuz belediyenin bir an önce çöp konteyneri sistemine geçilmesidir.  Çünkü yarımız çöplerimizi kaldırama yarımızda asfaltta atmak zorunda kalıyoruz. Kaldırıma attığımız zaman vatandaşlar kaldırımı kullanamıyor, kullansa bile çöplerin içinden geçmesi gerekiyor. Asfaltta attığımız zamanda araçlar çöplerin üzerine basarak geçiyor ve çöpler iyice dağılıyor. Ayrıca çöp konteynerleri konulduğu zaman çöplerimizi atmak için saatini beklemek zorunda kalmayacağız. Herkes istediği zamanda çöpünü atabilecek.  Ayrıca çöp konteynerleri konulması çevre kirliliğinin de önüne geçer. Bizler mahalle sakinleri olarak bağlı olduğumuz Mamak Belediyesinin bu duruma bir an önce çözüm yolu bulmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

HER ŞİYAKETİMİZDE AYNI CEVABI ALDIK

Bu sorun için defalarca bağlı bulundukları Mamak Belediyesine şikâyette bulunduklarını ancak her seferinden aynı cevapla karşılaştıklarını dile getiren Akdere Mahallesi Sakinleri, “Ne zaman bir şikâyette bulunsak bağlı bulunduğumuz belediyenin böyle bir uygulaması olmadığı söylenerek sorunun üstü kapatılmaya çalışıldı. Hala bu konu hakkında bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Bize denilen tek şey akşam saat 9’da çöplerimizin atılması gerektiği ve erken çöp atan komşularımız olduğu zaman da şikâyet etmemiz söyleniyor. Bu zaman kadar bunun haricinde bir cevap alamadık. Çevremizdeki bazı belediyelere baktığımız zaman kendi kapsamı altında olan en ücra yerlere bile çöp konteyneri koyduklarını görüyoruz. Bizde bağlı bulunduğumuz belediyenin biran önce bu uygulamaya geçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.