Sokak hayvanları için binlerce kişiden para dilendi: Tepki topladı

Ankara’da hayvan sever olduğunu söyleyen bir kişi, sosyal medya hesabından binlerce kişiden para dilendi. 278 bin kişiden kişi başı 100 TL isteyen şahıs, “Sadece bir kahve paranıza talibiz” ifadelerini kullandı. O anlara ise tepki yağdı.

Ankara’da sokak hayvanlarının tedavisini ve bakımını veteriner hastanelerinde yaptırdığını söyleyen bir kişi, bu kliniklere borçlarının olduğunu öne sürerek sosyal medyadan para dilendi. 278 bin kişiden kişi başı “sadece bir kahve parası” diyerek 100 TL para isteyen şahıs, büyük tepki topladı.

27 MİLYON 800 BİN TL PARA İSTEDİ

Herkes 100 TL gönderse borcumuz kapanır diyen şahıs şunları söyledi:

“Küçük bir konuşma yapmak istiyorum sizinle. Yine veteriner, veteriner, veteriner… Sizden sadece bir şey istiyorum. 278 bin kişiyiz. Herkes 100 TL gönderse, bizim en azından bir klinik borcumuz kapanır. Klinik borcunun kapanması, bizim daha fazla can almamız demek. Beni daha fazla sıkıştırmamaları demek ve daha fazla cana dokunmak demek. Sadece bir kahve paranıza talibiz. Benim size çok ihtiyacım var. Beni çok sıkıştırıyorlar.”


ŞAHSIN İLK VİDEOSU DEĞİL

Ankara’da 3 farklı veteriner ile çalıştığını söyleyen şahsın, bir başka videoda ise “3 veterinere de borçlarım var. Şu an en çok çalıştığım veteriner Eryaman Veteriner Hastanesi ve Koza Veteriner Hastanesi. Benim bunlara haftalık ödeme yapmam gerekiyor. En azından borçlarım azalır. Eryaman’a gidiyorum, orada çocuklarım var. Koza’ya gidiyorum, orada çocuklarım var. Tedavisi devam etmekte olan çocuklarım var. O çocuklarım için desteğe ihtiyacım var. Bir kahve parasına bile benim ihtiyacım var. Size artık yalvarıyorum. 1 TL’ye ihtiyacım var. Ödeme yaptıkça, hastaneye çocuk aldırıyorum. Bir kahve paranızı bu canlara verin” dediği görüldü.

TEPKİ YAĞDI

Öte yandan, şahsın sokak hayvanları için binlerce kişiden para istemesine sosyal medyadan tepki yağdı. Videoyu alıntılayan bazı hesaplar, “Sokak köpekleri sorununun mevcudiyetinin baş müsebbipleri bu tiplerdir. Köpekleri “tedavi ettiriyoruz” adı altında sosyal medyadan “sanal dilencilik”le para toplayan bu şahıslar, vatandaşların iyi niyetini suiistimal ederek kayıt dışı para topluyor” diyerek tepki gösterdi.

Haber Merkezi

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar