Sokak köpekleri için harekete geçildi: Artık onlar sorumlu olacak
Giderek büyüyen ve tehlikeli bir hal alan sokak köpeklerine karşı harekete geçildi. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, başıboş sokak köpeği sorunun çözümü için sorumlu olacak kurumlar belli oldu.
Türkiye'de her yıl onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan başıboş sokak köpekleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sorunun çözümü için atılacak adımlar, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na girdi.
Giderek büyüyen ve tehlikeli hale gelen soruna karşı, sokaklardaki sahipsiz hayvanların şehir hayatını olumsuz etkilemeyecek şekilde barındırılması için mevzuat hazırlanacak.

BU KURUMLAR SORUMLU OLACAK
Türkiye gazetesinin haberine göre, başıboş sokak köpeği sorunun çözümü için sorumlu olacak kurumlar belli oldu. Yıllık programa göre, iki bakanlık ve tüm belediyeler sorumlu olacak.
Belediyelerin 2024 yılında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için birlik oluşturması sağlanacak ve en az 10 barınak projesine destek verilecek.
Yıllık programda başıboş köpeklerle ilgili atılacak adımlardan Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mahallî yönetimler ve diğer ilgili kurumların sorumlu olacağı belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.