Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
17:00 Çankaya’da gençlere özel akşam sofrası menüsü açıklandı
16:32 Ankara’da büyük uyuşturucu operasyonu: 49 şüpheli tutuklandı
15:58 Ankara 23. Kitap Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor
15:30 Çankaya Belediyesi iki yıllık faaliyetleri halkla paylaşacak
15:11 Kırşehirli Baba Salih'ten üzen haber
14:56 Keçiören’de milli heyecan dev ekranda yaşanacak
14:26 Ankara’da toplu taşıma kullanımında haftalık rakamlar açıklandı
14:12 Adana'da İş Yerinde İnfaz: Kasklı Saldırgan Telefon Tamircisini Öldürdü
14:09 Kısmetse olur Ayça öldü mü? Ayça Beğen öldü mü? Kısmetse olur Ayça intihar mı etti?
14:00 Yağmura rağmen koştular: Tıp Bayramı için Ankara’da nefes kesen yarış
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem!

SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem!

Güney Pasifik'te bulunan Tonga'nın Nuku'alofa şehri yakınlarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişe ve tedirginlik yarattı.
YAYINLAMA: 29 Aralık 2023 Cuma 20:13
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2023 Cuma 20:14
SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem! 1 14

Güney Pasifik'te bulunan Tonga'nın Nuku'alofa şehri yakınlarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölge sakinleri ve uzmanlar arasında endişe ve tedirginlik yaratıyor. Depremin yerel saatle 24 Aralık'ta 02:44'te gerçekleştiği belirtilirken, merkez üssü Tonga'ya 203 km uzaklıkta bulunuyor.

SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem! 2 24

Depremin büyüklüğü ve merkezinin uzaklığı, bölgede yaşayan halk arasında tsunami olasılığına karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılara neden oldu.

SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem! 3 34

Yetkililer, deniz seviyesinde meydana gelebilecek ani değişikliklere karşı halkı uyarıyor ve gerekli önlemlerin alınması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bölgedeki sismologlar, depremin derinliği, büyüklüğü ve yerleşim bölgelerine olan uzaklığına dair detaylı analizler yapmaktadır. Bu analizler, olası hasarların ve etkilenen alanların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Bilim insanları, bölgedeki deprem riskini ve tsunaminin olasılığını değerlendirerek yetkililere rehberlik ediyor.

SON DAKİKA ...5,6 büyüklüğünde deprem! 4 44

Tsunami olasılığı ve uyarılar

Tonga'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede tsunami olasılığına karşı dikkatli olunması önem taşıyor. Yetkililer, tsunami uyarılarına karşı halkı bilgilendirirken, sahil bölgelerinde yaşayanların ani su seviyesi değişikliklerine karşı tetikte olmalarını istiyor.

Tonga nerede?

Tonga, Güney Pasifik Okyanusu'nda yer alan ve 169 adadan oluşan bir devlettir. Avustralya'nın doğusunda konumlanmıştır. Coğrafi olarak bu bölgede bulunan ülke, deprem ve tsunamilerle sıkça karşılaşabilen Pasifik Ring of Fire bölgesindedir.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin