Ankara’da kırmızı et fiyatları Ramazan boyunca sabitlendi

Ankara’da kırmızı et fiyatları Ramazan boyunca sabitlendi

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu ile yapılan işbirliğiyle Ankara'da ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini duyurdu.

Ramazan ayı yaklaşırken Başkentli vatandaş için güzel haber geldi. Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu ile yapılan işbirliğiyle, Ankara'da ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini duyurdu.

Kesimal, Ramazan öncesinde kırmızı et fiyatlarında spekülatif bir artış yaşandığını belirtti ancak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın müdahalesiyle artışın önüne geçildiğini ifade etti.

1-005.jpg

324 LİRADAN SATILACAK

Ankara PERDER ile ESK arasında yapılan anlaşma gereği, kırmızı et fiyatlarında önemli bir düşüş sağlandığını aktaran Kesimal, kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerin kilogram fiyatının 450 liraya kadar çıktığı dönemde, mevcut fiyatların 324 liraya düşürüldüğünü belirtti. Ramazan boyunca tüketicilere sabit fiyatlarla et sunulacağını ifade etti.

Kesimal, Ramazan ayının gıda talebinin yoğun olduğu bir dönem olduğunu vurgulayarak, fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere önemli avantajlar sağlayacağını dile getirdi.

Ankara'da PERDER'e bağlı yaklaşık 1000 mağazada et satışının gerçekleştiğini belirten Kesimal, ESK'nin bu mağazalarda satış yapmasının vatandaşların uygun fiyatlarla ete ulaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.