Bakan Bilgin'den son dakika EYT haberi: Bu hafta Meclis’e geleceğini tahmin ediyorum

Bakan Bilgin'den son dakika EYT haberi: Bu hafta Meclis’e geleceğini tahmin ediyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika EYT haberi geldi: Bilgin düzenlemeye ilişkin görüşmenin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesini beklediğini belirtti.

Son dakika EYT haberi geldi.. Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin EYT düzenlemesine ilişkin sorularına cevap verdi.

Düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya Bakan Bilgin, “EYT bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" şeklinde cevap verdi.

"İçerikte bir şey değişir mi?" sorusuna ise bakan Bilgin, "Değişmez" karşılığını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT'nin maliyeti nedir?" sorusu üzerine de bu yıl için 120-150 milyar lira arasında bir tahminin bulunduğunu belirtti. EYT'nin maliyetiyle ilgili konuşulan rakamların doğru olmadığını ifade eden Bakan Bilgin, "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir soruya karşılık olarak da Bakan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. '5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım' diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok" ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.