Son ders zili çaldı: Öğrenciler yaz tatiline girdi

Son ders zili çaldı: Öğrenciler yaz tatiline girdi

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının son ders zili bugün çaldı. İlk ve orta dereceli okullarda okuyan milyonlarca öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Öğrencilerin yüzündeki mutluluk ise gözlerden kaçmadı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının son dönemi bugün itibariyle tamamlandı. Bugün itibariyle 20 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline kavuştu. Heyecan ve coşkuyla karnelerini alan öğrenciler, bir yandan tatile kavuşmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da bir yıl boyunca gösterdikleri emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadı. Bu yıl mezun olan 8 ve 12. sınıf öğrencileri ise okullarından ve arkadaşlarından ayrıldıkları için yüzlerindeki buruk sevinçle okula veda etti.

karne-2.jpg

AİLELER ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Okul bahçeleri ve sınıflarda gerçekleşen karne törenlerinde ailelerin sevinçleri de gözlerinden okundu. Başarılı olan çocuklarını tebrik eden aileler, yeni eğitim öğretim yılında da aynı başarıyı sürdürmelerini diledi.

karne-3.jpg

YENİ BİLGİ İÇİN FIRSAT: “YAZ TATİLİ”

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan bildiride tüm öğrencilere karnelerinde başarılar dileyerek, yaz tatilini dinlenme ve yeni bilgiler öğrenme fırsatı olarak değerlendirmelerini tavsiye edildi. Yetkililer ayrıca, velileri de çocuklarının tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için pek çok konuda öğrencileri teşvik edici kararlara imza attı. Öğrencilerin tatilde de öğrenebilmeleri için bir takım fikir ve önerilerde bulunuldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.