Son yıllarda görülme sıklığı arttı: Tükenmişlik sendromundan nasıl kurtuluruz

Son yıllarda görülme sıklığı arttı: Tükenmişlik sendromundan nasıl kurtuluruz

İnsan sosyal bir varlık olduğu için, gün içerisinde sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Yeteri kadar sosyalleşemeyen ve gün içerisinde çok fazla sıkıldığını düşünen bir insan ne yapmalı? Cevabı haberimizde:

İnsanlar asırlardır birlikte yaşayan canlılar olduğu için sosyalleşmeye ihtiyaç duyarlar. Yeteri kadar sosyalleşemeyen ve içe dönük karakterli insanlar, sıkılgan olmaya daha müsait olurlar. Haberimizde bireyin yaşadığı sıkılganlığı en aza indirebilmek için bazı tavsiyelerde bulunduk. İşte detayları…

ss.jpg

PROFESYONEL DESTEK ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

Tükenmişlik sendromu, bireyin hayatını birden fazla yerde olumsuz etkilediğinden dolayı yapılması gereken ilk şey, bir psikiyatristten yardım almak olmalıdır. Uyku düzenini tekrar sağlamak, tedavide en önemli etkenlerin arasında geliyor. Çünkü bireyin gece alamadığı uykusu, günün verimsiz geçmesine ve bireyde asabiyete neden oluyor.

s.jpg

EL SANATLARINA YÖNELİN

Ebru, resim çizme, seramik ve çömlek yapımcılığı gibi birçok belediyede ücretsiz kursu dahi bulunan, bu aktiviteler sayesinde hem sıkılganlığınızı giderebilir hem de içinizdeki yeteneği ortaya çıkarıp, kendinize hobi edinebilir belki de meslek sahibi olabilirsiniz. Bu kurslar daha çok sosyalleşmenize ve gün içerisindeki vaktinizi daha değerli geçirmenizi sağlar. Bir nebze de olsa sıkılmış halinize çare olur.

sss.jpg

İÇİNİZİ KÂĞIDA DÖKÜN

Yaşadığınız bazı şeyleri atlatmak için birileriyle paylaşmak istiyor, fakat güven problemi yaşayan bir bireyseniz ve bunu yapamıyorsanız, içinizi kâğıda dökün. Uygulayacağınız bu teknik, sizin belki de farklı yönlerinizi ortaya çıkaracak ve bu durumu fırsata çevirerek edebi yönünüzü geliştirmiş olacaksınız.

ssss.jpg

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN

Alkol, sigara vb. gibi bağımlılık yaratan ve insan vücuduna zarar veren kötü alışkanlıklardan uzak durun. Bu tarz kötü alışkanlıklar insanın içerisindeki sıkıcı ve karamsar kişiliği daha çok ortaya çıkarmakta ve kişi daha çok strese girmekte. Bunun yerine düzenli olarak spor yapmayı tercih edin ve sağlıklı beslenin.

Sefa Üstüner / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.