Soner Erkaya kimdir?

Soner Erkaya kimdir?

Kepez Belediyesi Başkanlığı aday adayı Soner Erkaya kimdir? Soner Erkaya kaç yaşında, aslen nereli? Konuya ilişkin detaylar haberde.

Kepez Belediyesi Başkanlığı aday adayı Soner Erkaya kimdir? Soner Erkaya kaç yaşında, aslen nereli? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

SONER ERKAYA KİMDİR?

Soner Erkaya, 1964 yılında Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde doğdu. Sarıkaya Lisesi'i tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Hemen ardından İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Kariyerine ilk adımı Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda Yüksek Mühendis olarak başladı. Erkaya, ardından S.T.F.A İnşaat A.Ş'de yüksek mühendis olarak çalıştıktan sonra İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'nde çeşitli görevler üstlendi. Bu dönemde özellikle İstanbul Kartal Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü gibi önemli birimlerde çalıştı.

702-x-351-piksel.jpg

2005 yılında Antalya Kepez Belediyesi'ne geçen Erkaya, İmar Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Emekli olduktan sonra da bu deneyimlerini kullanarak kadrolu belediye başkan yardımcısı olarak görev aldı.

kepez-2.jpg

Soner Erkaya'nın evli ve iki çocuk babasıdır.

Halihazırda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'dür.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLARI

İsa Akdemir 1994-1999
Korkuteli nin Söbüce Yaylası nda doğdu. İlkokulu, kendi köyünde okul olmadığı için Çıplak; Yeniköy ve Başköy de okudu. 1994 yılında politikaya giren Akdemir, DYP den Kepez Belediye Başkanı seçildi. İsa Akdemir, evli ve 3 çocuk babası.

kepez-3.jpg

Mehmet Atay 1999-2004
1954 yılında Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Karadere Köyü’nde dünyaya geldi. 1975 yılında Aksu Öğretmen Okulu’nu bitirip aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na kaydoldu. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Atay, 25 Nisan 1999 seçimlerinde MHP den Kepez Belediye Başkanı seçildi.

Erdal Öner 2004 -2009
1970 yılında Konya da dünyaya geldi. 1993 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden mezun oldu. Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. MÜSİAD Antalya Şubesi Kurucu Üyesi. Aynı şubenin yönetim kurulu başkan yardımcılığı da yaptı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegesi olarak görev aldı. Evli ve dört çocuk babası. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

kepez.jpg

Hakan Tütüncü 2009-
1979 doğumlu. Aslen Korkutelili olan Hakan Tütüncü, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra Antalya barosunda avukatlık mesleğine başladı. Üniversite yıllarında çeşitli öğrenci topluluklarında ve derneklerinde yöneticilik ve başkanlık yaptı. 2002 yılında AK Parti Gençlik Kolları’nın Antalya Kurucu İl Başkanlığı’na atandı. İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. 2002 Aralık ta yükümlü askerlik hizmetini yapmak üzere istifa etti. Haziran 2003 de AK Parti Antalya İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde İi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2004 Ocak ayında AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcılığı’na atandı. 10 Nisan 2005 de AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde Ak Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 3 yıl başarıyla sürdürerek 13 Nisan 2008 deki Gençlik Kolları 2. Olağan Büyük Kongresinde 2. kez yeniden aynı göreve seçildi. Hakan Tütüncü Ayşe Tütüncü ile evli.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.