Sonuçlar açıklandı: Türkiye Avrupa’da lider oldu

Sonuçlar açıklandı: Türkiye Avrupa’da lider oldu

2019-2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nin karnesi yayınlandı. Rapora göre 2023’te TEKNOFEST’e 1 milyondan fazla başvuru yapılırken; Elektrikli araç şarjında ise Türkiye Avrupa’da lider oldu.

Türkiye’de milli sanayi ve teknoloji hamleleriyle son 5 yılda birçok proje uygulamaya alındı. 2019-2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nde belirlenen hedeflerle Türkiye'nin, sanayi ve yüksek teknoloji alanındaki kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlandı. Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin sonuç raporuna göre 2018’de TEKNOFEST’e 20 bin yarışmacı başvururken; 2023 yılı itibariyle bu sayı 1 milyon üzerine çıktı. Aynı zamanda milli teknoloji hamlesi kapsamında geçen yıl ilk teslimatı yapılan TOGG’un ardından mobilitide elektrifikasyon altyapısını güçlendirmek için bin 572 hızlı şarj istasyonuna destek verildi.

teknofest1.jpg

TEKNOFST’E 1 MİLYON BAŞVURU

Raporun “Beşeri Sermaye” başlığındaki bilgilere göre gençleri bilim ve teknolojiye teşvik etme çalışmaları sonucunda 2018 yılında TEKNOFEST’e 2018 yılında 20 bin yarışmacı başvururken; 2023 yılında yarışmacı başvuru sayısı 1 milyonun üzerine çıktı. Bununla birlikte 81 ilde 100 Deneyap atölyesinde 18 bin öğrenci yer aldı. Aynı zamanda Türkiye Açık Kaynak Platformunun kurulması ile kamu kurum ve kuruluşlarında yaygın şekilde açık kaynak yazılım projeleri başlatılırken; İstanbul ve Kocaeli'de açılan 42 ‘Yazılım Okulu’nda bine yakın öğrenci eğitim aldı.

togg1.jpg

TÜRKİYE ELEKTRİK ARAÇ ŞARJINDA LİDER

"Yüksek Teknoloji ve İnovasyon" başlığında ise TOGG'un ilk teslimatının geçen yıl yapıldığı ve mobilitede elektrifikasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla 20 firmaya 1572 hızlı şarj istasyonu için destek verildiği belirtildi. Buna göre Türkiye, Avrupa'da şarj altyapısında lider konuma yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.