Sosyal medyada yeni akım: ‘Ağlama’ faturası dudak uçuklattı

Sosyal medyada yeni akım: ‘Ağlama’ faturası dudak uçuklattı

Sosyal medyada akım haline gelen titremeli ve ağlamalı enerji seansları ilginç görüntüler ortaya çıkarıyor. Ünlü otellerdeki bilinçaltı temizlik seanslarına katılmanın faturası dudak uçuklatıyor.

Sosyal medyada "kuantum ve enerji şifası uzmanı" olarak tanıtan kişiler, lüks otellerde toplu seanslar düzenleyerek "bilinçaltı temizliği" hizmeti veriyor. Bu seanslara katılanlar, bedensel ve ruhsal iyileşme vaadiyle yüksek ücretler ödüyor.

23 BİN LİRAYA BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ!

Türkiye Gazetesi’nin aktardığı habere göre, Şebnem Tacigut isimli bir vatandaş, Instagram hesabında kendisini "Kuantum Düşünce Tekniği Eğitmeni" olarak tanıtıp, vatandaşların ruh sağlığına hizmet ettiğini ifade ediyor. Tacigut, internet üzerinden kendisine başvuranları çeşitli eğitim programlarına dahil ediyor.

Tacigut'un "kuantum drama uygulayıcılık eğitimleri", Beylikdüzü'ndeki lüks bir otelde veriliyor. Katılımcılar otellerde toplu halde terapiye katılıyor ve bazı seanslarda tek tip kıyafetler giyiliyor. 3 aylık periyotlar halinde verilen eğitimler 3 sınıfa ayrılıyor. Katılımcılar toplam 9 aylık bir eğitim sürecinden geçiyor. Birinci sınıfın 3 aylık eğitim ücreti ise 23 bin lira...

beylikduzu-2.jpg

SOSYAL MEDYADA AĞILAMA KRİZLERİ!

Sosyal medyada paylaşılan terapi videolarında, bazı katılımcıların uzmanın telkinleriyle kendinden geçip ağlama krizine girdiği görülüyor. İddiaya göre katılımcılar, bu şekilde bilinçaltındaki "kötü düşüncelerden" kurtulmuş oluyor.

UZMANINDAN KRİTİK UYARI

Söz konusu haberde Doç. Dr. Taha Can Tuman, enerji seanslarının ruh sağlığında tamiri zor yaralar açabileceğini belirterek şunları söyledi:

“İnsanlar, fiziksel sorun yaşayınca tıp branşlarına başvuruyor. Mental sorunlarda psikiyatriste gitmek yerine çözümü yaşam koçu ve kuantum enerji uzmanı gibi kişilere başvurabiliyor. Bu tür uzmanlık alanı yok. Unvanların da geçerliliği ve bilimsel temeli bulunmuyor.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.