Sosyal ve kültürel çalışmalar hız kesmeden devam ediyor: Kalecik turizm cenneti olacak

Sosyal ve kültürel çalışmalar hız kesmeden devam ediyor: Kalecik turizm cenneti olacak

Kalecik Belediyesi Kara Elmas Treni ve Bungalov Evleri başta olmak üzere sosyal ve kültürel anlamda çalışmalarını sürdürüyor. Gazetemize konuşan Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, “Kalecik turizm cenneti olacak” dedi.

Kalecik Belediye Başkanı Av. Dr. Duhan Kalkan, göreve geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalar hakkında gazetemize bilgi verdi.

ara-002.jpg

Kalkan “2019 seçimlerinden bugüne kadar 4 buçuk yıl oldu. 2024 seçimlerinde çok fazla bir zaman kalmadı. Tabi biz göreve gelirken seçim sürecinde 61 seçim vaadimiz vardı ve bu seçim vaatlerimizi bu süre içerisinde nasıl gerçekleştirebiliriz, ne kadarını gerçekleştirebiliriz, sözlerimizin ne kadarını tutabiliriz çabasıyla 4 buçuk yıl boyunca gece gündüz demeden çalışmalar yaptık ve 61 seçim vadimizden neredeyse yüzde 90’ını tamamladık” dedi.

basliksiz-1-002.jpg

4.5 YIL’DA SAYISIZ HİZMET

Mahalleler ve köylerde yapılan çalışmaları kalem kalem sıralayan Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, 25 mahalleye çeşme, 5 mahalleye köy konağı, 2 mahalleye şadırvan, 16 mahalleye imamevi, 15 mahallemizde çeşme, 1 mahalleye su deposu, 1 mahalleye türbe, 2 mahalleye köy odası, 1 mahalleye istinat ve taş duvar, 4 mahalleye köprü, 2 mahalleye düğün alanı, 4 mahalleye muhtarlık odası ve 6 mahallenin köy konaklarına sedir yaptıklarını ifade ederek 3 mahallede cem evi tadilatı, 5 mahalleye fırın tadilatı, 15 mahalleye köy konağı tadilatı, 1 mahalleye dernek binası tadilatı, 13 mahalleye camii ve mescit tadilatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

ara2-001.jpg

“BİRÇOK ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ”

Yapılması planlanan birçok projenin sonuna gelindiğini söyleyen Kalkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“2019 seçimlerinden bugüne kadar 4 buçuk yıl oldu. 2024 seçimlerinde çok fazla bir zaman kalmadı. Tabi biz göreve gelirken seçim sürecinde 61 seçim vaadimiz vardı ve bu seçim vaatlerimizi bu süre içerisinde nasıl gerçekleştirebiliriz, ne kadarını gerçekleştirebiliriz, sözlerimizin ne kadarını tutabiliriz çabasıyla 4 buçuk yıl boyunca gece gündüz demeden çalışmalar yaptık ve 61 seçim vadimizden neredeyse yüzde 90’ını tamamladık. İlçemizde bir ilke imza atarak ilçemizde Kadın Kooperatifi kurduk. Kalecikli kadınlarımızı, belediyenin bünyesindeki Hanımeli Kadın Kooperatifin çatısı altında topladık. Kadınlarımızı burada istihdam ettik. Gençlerin gelişime ve sosyalleşmeleri için ilçemize içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, hamam, fitness salonu ve kafeterya bulunan Spor Kompleksi ve Yüzme Havuzu açtık. Bunların yanı sıra 25 mahallemize çocukların doyasıya eğleneceği güvenli parklar yaptık. İçerisinde Uluslararası standartlara uygun tırmanma duvarı bulunacak 500 kişi kapasiteli Spor Salonu çalışmalarına başlandı ve çalışmalarda sona gelindi. Vatandaşlarımızın özel günlerinde kullanması adına Kalecik’te ki ilk kır düğün salonu hizmete açtık.”

ara3.jpg

“YENİLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Belediye olarak değerlerimize oldukça önem veriyoruz diyerek, devam eden projelerden bahseden Kalkan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tarihi Yedi Gözlü Köprü’nün yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. 244 adet TOKİ konutunun inşasına başladık. 2023 yılı içerisinde aşevi ve taziyemizi açacağız. 30 binada tarihi görünümlü sokak sağlıklaştırması çalışması başlattık. En önemli projelerimizden birisi de tarihi kentsel dönüşüm projesi. Bu proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan depreme dayanıklı olmayan 80 tane metruk yapının yıkımını gerçekleştirdik. Kalecik tarihinde ilk olacak olan, Ankara-Zonguldak arası faaliyet gösterecek Kara Elmas Treni, yeni formatı ile turizm treni olarak faaliyete geçecek. Belediyemiz yapmış olduğu girişimle Ankara ve Zonguldak arasında onlarca yerleşim yeri içerisinden Kalecik’i rotaya dâhil ettirdik. Bu vasıtasıyla haftada yüzlerce turisti ilçemizde ağırlama fırsatımız olacak. Kalecik turizm cenneti olacak. Biz belediye olarak değerlerimize oldukça önem veriyoruz. 1902 yapımı olan eski kütüphane binasını aslına uygun bir şekilde yeniledik” şeklinde konuştu.

iceri-002.jpg

KALECİK HALKINA SINIRSIZ HİZMET

Kalecik halkının her türlü sorununa yönelik çözüm ürettiklerini ifade eden Kalkan, “Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalarımız var. Kalecik kart uygulamasını uygulamaya geçirdikten sonra diğer belediyelerde uygulamaya başladılar. Kalecik Kart uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her ay düzenli olarak kartlarına belli bir miktarda para yüklemesi yapıyoruz. Vatandaşlarımız kartı sadece Kalecik’teki esnaflarda kullanabiliyorlar. Bu sayede esnafımız kazınmış oluyor. Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın giyim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına sosyal marketimizden yardımda bulunuyoruz. 57 mahallemize Salı günleri kurulan pazar için servis gönderiyoruz. Alışverişleri bittikleri zaman tekrar evlerine bırakıyoruz. Bunlar bizim açımızdan vatandaşla gönül köprüsü kurmamız noktasında çok kıymetli hizmetlerdir” diyerek konuşmasına son verdi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.