Sözlü mülakat tartışmaları sürüyor: Müzik öğretmeninden şarkılı tepki

Sözlü mülakat tartışmaları sürüyor: Müzik öğretmeninden şarkılı tepki

Sosyal medyada ‘’#öğretmenReiseGüveniyor’’ adıyla açılan başlıkta öğretmenler sözlü mülakatın kaldırılmasına yönelik tepkilerini dile getirdi. Müzik Öğretmeni Fatih Genç, mülakatların kaldırılmasına dikkat çekmek için kendi bestelediği şarkıyı okudu.

Genç, ‘’Cumhurbaşkanımız bu iş bitti demeden bitmeyecek. Verdiğiniz sözleri tek tek tutuyorsunuz. Bu kabineden atama bekleyen öğretmenler için bir müjde çıkmasını bekliyoruz. Mülakat hak kaybıdır’’ diyerek tepkisini dile getirdi. Müzik öğretmeninin mülakatlar için bestelediği şarkı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

NE OLMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den gelen, ‘’İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım’’ açıklaması tartışmalara nokta koymuş gibi görünse de, mülakat sınavları özellikle sosyal medyada, öğretmen ve memur adayları arasında aşılması gereken, güncel bir problem olarak sık sık gündeme geliyor. 2016 yılından bu yana uygulanan sistemin kaldırılması AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

mulakat-4.jpg

EĞİTİM SÖZ SEN’DEN DESTEK

Sözlü mülakatlar konusuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim Söz- Sen Başkanı Nihat Aydın, ‘’Seçimden önce mülakatlar kalkacak diye söz verildi. Bu soruna çözüm istiyoruz her zaman öğretmenlerimizin arkasındayız. Biz Eğitim Söz-Sen olarak kamuda memur ve öğretmen ilk atamalarında kullanılan mülakat sınavının ne demek olduğunu en iyi şekilde bilen bir sendikayız’’ şeklinde konuştu.

mulakat-2.jpg

70 BİN KİŞİNİN ATANMASINDA ETKİLİYDİK

Biz 2010 yılında kurulduğumuzda direkt sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması yönünde eylemler yapıp büyük kamuoyu oluşturmuştuk. Böylece 2011 yılı seçimlerinden önce 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesini sağlamıştık. Bu uygulamayı kaldıran hükümet 2016 yılında tekrar sözleşmeli kölelik uygulamasını getirdi ve bu uygulama ile sadece KPSS sınavına girip başarılı olmak maalesef artık yetmiyor’’ dedi.

Açıklamalarına devam eden Aydın, ‘‘Cumhurbaşkanı’nın seçimler öncesinde mülakatları kaldıracağız sözü ile yine TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanuna göre; 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecektir. İbaresi eklenerek sözleşmeli öğretmenler ile kamuda ki diğer memurlar direkt kadroya geçirildi. Bunun üzerine 657 4/B statüsüne göre çalışan tüm sözleşmeli memurlar ile öğretmenlere uygulanan atama usulleri de seçim yatırımı olarak çiğnenmiş oldu. Verilen sözlerin tutulması için ısrarcıyız. Öğretmenlerimizin yasal çerçevede yaptığı tüm eylemlerin arkasındayız’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum