Staj mağdurları Bursa’da basın açıklaması yapacak

Staj mağdurları Bursa’da basın açıklaması yapacak

EYT kapsamı dışında tutulan staj mağdurları, seslerini duyurmak için bu kez de Bursa’da biraraya geliyor. 5 Şubat’ta Bursa Demokrasi Meydanı’nda toplanacak olan staj mağdurları, basın açıklaması yaparak, seslerini Hükümet’e duyurmaya çalışacak.

Meclis gündeminde olan EYT Düzenlemesi kapsamı dışında tutulan staj mağdurları, seslerini duyurmak için bu kez de Bursa’da biraraya geliyor. 5 Şubat’ta saat 14.00’te Bursa Demokrasi Meydanı’nda toplanacak olan staj mağdurları, basın açıklaması yaparak, seslerini Hükümet’e duyurmaya çalışacak.

Staj ve çıraklık mağdurları aylardır değişik platformlarda değişik etkinlikler gerçekleştirerek, staj ve çıraklık sigortasının normal sigorta başlangıcı sayılmasını istiyorlar. Ankara, İstanbul gibi illerde toplanıp basın açıklamaları yapan staj ve çıraklık mağdurları bu kez de Bursa’da biraraya gelecek.

Staj ve çıraklık mağdurlarının Bursa programının detayları sosyal medyadan duyuruldu. 5 Şubat’ta saat 14.00’te Bursa Demokrasi Meydanı’nda toplanacak olan staj ve çıraklık mağdurları, basın açıklaması yaparak, seslerini Hükümet’e duyurmaya çalışacak.

Staj mağdurları Bursa basın açıklaması

Sosyal medyada da sürekli gündemde olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları “Staj süreci, ülkemizde birçok mesleğin teorik yapısı yanında uygulamalı olarak da öğrenilmesini sağlayan önemli bir süreçtir. Staj sigortamız emekliliğe başlangıç sayılsın” istiyor.

ADALET Mİ BU?

Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Yönetimi Dernek Başkanı Ferhat Salman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sanayide çalışan o küçük bedenlerimiz büyük yetişkin insanlar gibi büyüdü. Gezmedik oynamadık, çalıştık, emek verdik, sonunda emeğimiz, alın terimiz yok sayıldı. Adalet mi bu?” dedi.

YURTDIŞINDAKİLER SAYILIYOR BİZ SAYILMIYORUZ

Salman “Yurtdışında staj yapanın staj girişi sigorta başlangıcı olarak sayılıyor ama bizim kendi vatanımızda yaptığımız staj sayılmıyor. Biz bu devletin üvey evladı bile değiliz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.