Süper Lig eski hakemi Kuddusi Müftüoğlu kaç oy aldı? AK Parti Antalya adayı Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçildi mi?

Süper Lig eski hakemi Kuddusi Müftüoğlu kaç oy aldı? AK Parti Antalya adayı Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçildi mi?

2023 genel seçim sonuçları kadar ünlü adayların seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu isimlerden biri de AK Parti adayı. Peki, eski hakem Kuddusi Müftüoğlu kaç oy aldı, AK Parti adayı Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçildi mi? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları kadar parti listelerindeki ünlü adayların milletvekili seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu ünlü isimlerden biri de eski hakem Kuddusi Müftüoğlu. 2023 seçim sonuçlarını sorgulayan vatandaşlar Eski hakem Kuddusi Müftüoğlu kaç oy aldı, AK Parti Antalya milletvekili adayı Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçildi mi, 2023 AK Parti Antalya seçim sonuçları ne sorularının cevaplarını da arıyor.

KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU KAÇ OY ALDI? KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Şuana kadar açılan sandıkların oranı Antalya Bölgesinde saat 02:00 civarında, AA tarafından %99.91 olarak güncellendi. AK Parti Antalya bölgesinde 7. sıradan aday gösterilen Kuddusi Müftüoğlu bu oranlarla ilk 6 sıranın içinde yer alamıyor. Oy oranı ise AK Parti için ilk 6’da % 28,64 olarak görünüyor. Sonuçlar bu şekilde gelmeye devam ederse Antalya 7. sıradan aday gösterilen Kuddusi Müftüoğlu meclise giremeyebilir.

aannn.jpg

KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

Kuddusi Müftüoğlu 4 Mart 1970 yılı, Alanya, Antalya doğumlu, eski Türk futbol hakemi. Bir diğer Süper Lig hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ile kuzendirler. Antalya'da açılan hakemlik kursuna beraber başvurmuşlardır. 25 yıldır hakemlik yapan Kuddusi Müftüoğlu, Süper Lig'deki kariyeri 2000-2001 sezonu 11. haftasındaki Denizlispor-Antalyaspor maçıyla başladı. 12 Ocak 2014 tarihinde Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan hazırlık maçıyla birlikte hakemlik kariyerine nokta koydu. 10 dakika bu maçı yöneten Müftüoğlu, 10. dakikada oyunu durdurdu ve futbolcuların omuzlarında kenara gelerek kariyerini bitirmiş oldu. Bu maçın geri kalan kısmını kendisi gibi hakem olan kuzeni Mustafa Kamil Abitoğlu yönetti. 11 Temmuz 2015 de Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu.

Süper Lig’de birçok futbol müsabakası yöneten Kuddusi Müftüoğlu AK Parti tarafından Antalya milletvekili olarak gösterildi.

Peki, eski hakem Kuddusi Müftüoğlu kaç oy aldı, AK Parti Antalya adayı Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçildi mi?

Tüm bu soruların cevapları Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 seçimleri kesin sonuç listesiyle netlik kazanmış olacak. Kuddusi Müftüoğlu ile ilgili soruların cevaplarını 14 Mayıs akşamı haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Bu arada, 2018 seçimlerinde AK Parti’nin Antalya’da aldığı oy miktarı Kuddusi Müftüoğlu’un seçilip seçilemeyeceği konusunda bir ipucu olabilir.

Yaklaşık 1.708.975 milyon seçmenin olduğu 2018 seçimlerinde AK Parti’nin Antalya’da çıkardığı milletvekili sayısı 6’dır. 2018 seçimlerinde AK Parti Antalya’da yüzde %33,79 oy almış ve bu oran AK Parti’ye 6 milletvekili kazandırmıştı; Antalya’da CHP 5, İYİ Parti 3, MHP ise 1 milletvekili çıkartmıştı.

AK Parti eski hakem Kuddusi Müftüoğlu Antalya’da 7. sıradan aday gösterdi.

Partilerin 14 Mayıs 2023 seçimleri milletvekili aday listeleri şöyle:

AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1 Mevlüt Çavuşoğlu
2 Mustafa Köse
3 Tuba Vural Çokal
4 Kemal Çelik
5 Atay Uslu
6 İbrahim Ethem Taş
7 Kuddusi Müftüoğlu
8 İzzettin Sultanyar

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- Sururi Çorabatır
2- Cavit Arı
3- Aliye Coşar
4- Serap Yazıcı Özbudun
5- Şerafettin Kılıç
6- Mustafa Erdem
7- Murat Özçelik
8- Hasan Ercüment

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- Uğur Poyraz
2- Aykut Kaya
3- Ali Adnan Kaya
4- Ayşen Kurt
5- Serkan Tekin
6- İlhamı Okudan
7- Mehmet Başaran
8- Nesrin Ünal

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- Abdurrahman Başkan
2- Hilmi Durgun
3- Mustafa Aksoy
4- Yusuf Kelleli
5- Ferhat Sarıbek
6- İlknur Fidan
7- Oğuzhan Çelik
8- Yavuz Çağlar

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.