"Süper Lig Icardi sezonu" | Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?

"Süper Lig Icardi sezonu" | Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?

Spor yazarları, Trendyol Süper Lig'in son haftasında Galatasaray'ın Konyaspor'u 3-1 yenmesini ve sarı kırmızılı takımın şampiyonluğunu değerlendirdi.

Süper Lig Icardi sezonu - Uğur Meleke |

İcardi’nin Galatasaray formasını giymeye başladığı günden beri belki de kaybolduğu tek kritik maçtı geçen haftaki derbi. Ancak derbideki yok oluşunu dün Konya’da farkı adeta tek başına yaratarak telafi etti. Birinci golde zoru, ikincide neredeyse imkansızı gönderdi filelere.

Daha önce Mayıs 2016’da “Süper Lig Gomez sezonu”, Mayıs 2018’de de “Süper Lig Gomis sezonu” başlığını kullanmıştım şampiyonluk yazılarında. Mario Gomez ve Bafetimbi Gomis gibi Mauro İcardi de bir sezona adını verecek katkıyı yaptı bence bu sene. (HÜRRİYET)

Kenetlenmek şampiyonluğu getirdi - Osman Şenher |

G.Saray, Fenerbahçe’ye yenildi diye sarı-kırmızılıları bir anda yerle bir etmek için müthiş bir çaba gösterildi. Ama sezon başından beri Okan hoca ile futbolcular, yöneticiler ve hepsinden önemlisi taraftarlar öyle bir kenetlendiler ki, dışarıdan gelen bu olumsuzluklara tek vücut olarak kalkan oldular ve etkilenmediler.

Sezon içinde her takımda olduğu gibi sıkıntılar da yaşandı, iyi futbol oynayamadıkları maçlar oldu, çok iyi oynadıkları maçlar da oldu. Ama bunu tek vücut olarak çok iyi karşıladılar. Hep birbirlerine destek oldular ve ayakta kaldılar. Bunun da mükafatını Konyaspor karşısında harika futbol ve mükemmel mücadeleyle aldılar. (MİLLİYET)

Beceri ve doğru kullanım - Erman Özgür |

Galatasaray işi şansa bırakmamak adına maça hızlı başladı. Kontrollü kalıp tabelayı dengede tutmak isteyen Konyaspor’a karşı ilk bölümde Kerem ve Barış Alper’in hareketliliği ile pozisyonlar da ürettiler. Özellikle Abdülkerim’in kafasında direkten dönen topa rağmen Icardi, Köhn’ün ortasında kafayla golü yaparak takımının istediğini almasını sağladı.

Sezonun en istikrarlı ismi Torrera, maçı çözen ve gol krallığını ilan eden Icardi maçın kahramanları oldular. Galatasaray derbiyi kaybetmesine rağmen Konyaspor’a karşı yüksek konsantrasyonla oynayarak çok rahat bir galibiyet aldı. Zaten Galatasaray’ı şampiyon yapan en önemli detaylardan biri bu tip takımlara karşı oyun kalitesi nasıl olursa olsun kazanmayı başarması oldu. Bu da tamamen kadroda bulunan kazanma becerisi yüksek oyuncuların fazlalığı ve Okan Buruk’un bu oyuncuları doğru kullanımı ile ilgiliydi. Okan Buruk nadir durumlar haricinde hemen her yıldız oyuncusu ile iletişimi yüksek bir sezon geçirerek, krizleri iyi idare ederek yine şampiyonluğun en önemli ismi oldu. (FANATİK)

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.