‘SÜTE ACİL ZAM YAPILMALI’

‘SÜTE ACİL ZAM YAPILMALI’

Habervaktim olarak Keçiören Ovacık’taki kurban pazarında besicilerin taleplerini dinlerken kurban fiyatları hakkında bilgi aldık. Kurban satıcısı Mehmet Akbıyık, “Süte Türkiye sınırları içerisinde acil zam yapılması lazım. Zam yapılmazsa Türkiye, hayvancı

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Kurban bayramına sayılı günler kala Ovacık kurban pazarına konuk olduk. Besicilerin isteklerini dinlerken kurban fiyatları hakkında da bilgiler aldık.

1995’ten beridir kurban satıcılığı yapan Ali Yıldırım, Keçiören’deki Ovacık kurban pazarına Yozgat’tan 50 büyükbaş hayvan getirdiğini ifade etti.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN FİYATI 4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

“Bu seneki hayvan fiyatları geçen yıla bakarak yüksek” diyen Ali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl 3 bin liraya alınan hayvan, bu sene 4 bin liraya alınıyor. Geçen yıl 10 bin liraya satılan hayvan bu sene 12 bin liraya satılıyor.”

Büyükbaş hayvanların fiyatının 4 bin liradan başladığını kaydeden Yıldırım, “En pahalı sattığım kurbanın fiyatı 9 bin 750 liraydı. Bu fiyattan daha fazla bir bedelle satacağım hayvanlar da var” dedi.

‘YER PARASI BİN LİRA OLSA…’

Kurbanlıklar için tahsis edilen 20 metrelik çadıra 3 bin 600 TL verdiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Yer parası bin lira olsa benim hayvanımın fiyatına yansır. Ben de hayvanı 100 ila 300 lira arasında aşağı veririm. Bu şekilde halka yansır.”

‘SÜTE ACİL ZAM YAPILMASI LAZIM’

“Yetkililerden isteğimiz kurban dönemlerinde yer fiyatları biraz daha düşük olsun” diyen bir başka kurban satıcısı Mehmet Akbıyık, “Süte Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde acil zam yapılması lazım, zam yapılmazsa Türkiye, hayvancılık konusunda çok ciddi tehdit altında. Kesimhanelerde yoğun şekilde dişi hayvan kesimi var. İnsanlar, hayvancılığa teşvik edilmeli” diye konuştu.

‘EN PAHALI SATTIĞIM KURBANIN FİYATI 17 BİN LİRAYDI’

12 yıldır kurban satıcılığı yapan Nesimi Dal da Ovacık’taki kurban pazarına Erzurum Pasinler’den 20 büyükbaş hayvan getirdiğini aktardı.

Bu seneki satışların çok güzel olduğunu vurgulayan Dal, küçük ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarını şu cümlelerle aktardı: “Küçükbaş hayvanlar 650 liradan başlıyor. Büyükbaş hayvanlar 4 bin liradan başlıyor. Düveler 4 bin lira. Ortalama bir boğa 7-8 bin lira. Şuana kadar en pahalı sattığım kurbanın fiyatı 17 bin liraydı. Sattığım kurban, danaydı ve  1 ton 200 kilo geliyordu.”

‘BU YILKİ SATIŞLAR GEÇEN SENEYE NAZARAN İKİ KATI ŞEKİLDE’

Bu yılki satışların geçen seneye nazaran iki katı olduğunu ifade eden bir başka kurban satıcısı Duran Pekmezci, 45 büyükbaş kurbanı Çorum’dan getirdiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.