Tam 1,1 ton ağırlığında: Altındağ'ın birincisi 125'ten gitti...

Tam 1,1 ton ağırlığında: Altındağ'ın birincisi 125'ten gitti...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ankara’daki pazarların nabzını ölçmeye devam ettik. Altındağ kurban satış ve kesim alanındaki kurbanlıkların fiyatları ise oldukça dikkat çekti. Pazarın en büyüğü 1,1 tonluk kurbanlık, 125 bin liraya satıldı.

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Önümüzdeki hafta çarşamba günü tüm İslam âlemi olarak Kurban Bayramı sevinci yaşayacağız. İlk Sayfa ekibi olarak zengin ile fakir, varlıklı ile yoksul arasındaki gönül köprüsü olan Kurban Bayramı öncesi Ankara’da ki pazarların nabzını tutmaya devam ettik. Son olarak sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin en iyi kurban satış ve kesim alanı olan Altındağ kurban pazarındaydık. Altındağ Kurban Satış ve Kesim Alanında; büyükbaş hayvanlarda 35 bin liradan başlayan kurbanlık fiyatlarının tavan fiyatı 125 bin lira olarak gözlemlendi.

kurban-1-002.jpg

YOZGAT’TAN GELEN BOĞA 125 BİN LİRAYA SATILDI

Ankara’nın Altındağ ilçesinde açılan kurban pazarının en büyük hayvanı Yozgat’tan geldi. Canlı ağırlığı 1 ton 100 kilogram olan kurbanlık tosun, 125 bin liradan alıcı buldu. Yozgat’tan gelen satıcının bayrama birkaç gün kala bütün hayvanları sattığı görüldü.

kurban-4-001.jpg

PAZARIN EN DÜŞÜK BÜYÜKBAŞI 35 BİN TL

Türkiye’nin en iyi hayvan pazarı olarak nitelendirilen Altındağ kurban kesim ve satış alanında düşük bütçeye göre de onlarca kurbanlık olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ortalama hayvan fiyatlarının 60-17 bin lira arasında değiştiği pazarda en düşük bütçeli hayvanının fiyatı 35 bin lira olarak belirlendi.

kurban-3-001.jpg

SATICILAR MEMNUN

Kurban bayramına artık sadece 4 günlük bir süre kaldı. Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelen kurban satıcıları Altındağ’da ki kurban satış ve kesim alanında müşterilerini beklemeye devam ediyor. Pazarda bazı çiftçilerin getirdikleri malların tamamını sattığı görülürken bazıları ise yarısını satabildiklerini söylüyor. Genel olarak satışlardan memnun olan çiftçiler, satılamayan hayvanlar için hafta sonunda bütün malların bitmesini beklediklerini dile getiriyor.

kucukbas.jpg

BÜYÜKBAŞIN FİYATI ARTINCA HEDEF KÜÇÜKBAŞ OLDU

Altındağ Kurban kesim ve satış alanının çevresindeki çadırlarda küçükbaş hayvanların çokluğu dikkat çekti. Kurban fiyatlarının bir önceki seneye oranla oldukça artması vatandaşları küçükbaş hayvanlara yöneltti. Dolayısıyla vatandaşlar bu yıl küçükbaş hayvanlara yöneldi. Küçükbaş hayvan satıcıları satışların iyi olduğunu, özellikle de bayramın birinci günü patlama beklediklerini söyledi.

kurban-manset.jpg

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ ALTINDAĞ

Yıllar önce yapılan çalışmalar sonrası inşa süreci başlayan Altındağ Hayvan Satış ve Kesim alanı, sadece Ankara’nın değil tüm Türkiye’nin en iyi hayvan satış ve kesim alanı olarak nitelendiriliyor. Altındağ kurban satış ve kesim alanı hem satıcı için hem de hayvanlar için konforunun yanı sıra bayramlarda halk içinde oldukça kolaylık sağlıyor. Pazardaki kesimhane sayesinde büyükşehirde kurban kesme sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, hayvanlarını kolaylıkla kesimini yapabiliyor. Yetkililer Altındağ kurban satış ve kesim alanında saatte 60 hayvan kesimi gerçekleştirilebildiğini söylüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.