Tanju Özcan Kimdir? Tanju Özcan nereli, kaç yaşında?

Tanju Özcan Kimdir? Tanju Özcan nereli, kaç yaşında?

Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan neden gündem oldu? Tanju Özcan nereli, mesleği ne? Tanju Özcan kaç yaşında? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik.

Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan neden gündem oldu? Tanju Özcan nereli, mesleği ne? Tanju Özcan kaç yaşında? Tanju Özcan evli mi, kaç çocuğa var? Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kimdir? Tüm bu soruların cevapları merak konusu olurken sizler için cevapları haberimizde derledik. Peki kimdir Tanju Özcan, işte Tanju Özcan hakkında bilinmeyenler…

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973'te Bolu'da doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Tanju Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bir süre serbest avukat olarak çalışan Özcan daha sonra siyasete atıldı.

Bolu Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği ve Boluspor yöneticiliği görevleri yapan Tanju Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu ancak seçilemedi.

Tanju Özcan ilk defa, 22 Haziran 2011 genel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Bolu Milletvekili seçildi.

24.dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi olan Özcan, 24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim ve Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur.

Hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde, tekrar CHP Bolu milletvekili olarak meclise girmiştir. Tanju Özcan 2018 Türkiye genel seçimlerinde bir kez daha Bolu milletvekili seçildi.

10 sene aradan ve 3 dönem milletvekilliğinden sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'den tekrar Bolu belediye başkanlığına aday gösterildi. Tanju Özcan şu an Bolu Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmektedir.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.