Tarih ve doğanın buluşması: Nevşehir

Tarih ve doğanın buluşması: Nevşehir

Tatil rotası oluştururken akıllara gelen ilk yerlerden biri de Nevşehir. Peki, Nevşehir otel fiyatları ne kadar? Nevşehir kamp alanları nereler? Bir balon turu ne kadara mal olur? İşte sizler için Nevşehir gezi rehberi.

Uzun bir kış dönemini geride bırakan vatandaşlar tatil yerleri aramaya başladı. Sıcak havaları fırsata çeviren vatandaşlar hem bütçelerini sarsmayacak hem de keyifli vakit geçirebilecekleri mekân arayışına başladı.

"Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir, bölgedeki peri bacaları, yer altı şehirleri ve tarihi kiliselerinden dolayı her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin önemli turistik bölgelerinden biri olan Nevşehir’de konaklayacağınız mekanları, keşfedeceğiniz yeni yerleri, yapabileceğiniz aktiviteleri, damak tadınıza hitap edebilecek yemekleri ve en önemlisi ulaşım şeklini sizler için derledik. Peki, Nevşehir otel fiyatları ne kadar? Nevşehir kamp alanları nereler? Bir balon turu ne kadara mal olur? İşte 2023 Nevşehir balon, ATV turu ücretleri ve otel fiyatları ile beraber Nevşehir gezi rehberi:

2023 nevşehir gezi rehberi

NEVŞEHİR’E NASIL GİDİLİR?

Ankara'dan Nevşehir'e özel aracı ile gitmek isteyenler Ankara-Kırşehir ve Kırşehir-Nevşehir güzergahından gidebilir.

Yaklaşık olarak 220 kilometrelik bir mesafeyi kapsar.

Yolculuk ortalama 3 ila 4 saat arasında sürebilir.

Tercih edeceğiniz ulaşım şekli zamanınız, bütçeniz ve tercihleriniz doğrultusunda değişlik gösterebilir. Seyahat planınızı yaparken bunları göz önünde bulundurarak yola çıkmalısınız.

Toplu taşıma ile seyahat etmeyi tercih ederseniz, otobüs veya uçak gibi seçenekleri kullanabilirsiniz:

Otobüs: Ankara'dan Nevşehir'e otobüsle gitmek isterseniz, birçok otobüs firmasının Ankara-Nevşehir seferleri bulunmaktadır. Otobüs yolculuğu ortalama 4 ila 5 saat sürer.

Uçak: Ankara'dan Nevşehir'e hızlı bir şekilde ulaşmak isterseniz, uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Ankara'dan Nevşehir'e direkt uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar genellikle ortalama 45 dakika sürer. Nevşehir'e iniş yaptıktan sonra, Kapadokya Havalimanı'ndan şehir merkezine minibüs veya dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk yaklaşık 5 dakika sürer.

Nevşehir’e ulaşım için yol güzergahını doğrudan bir harita üzerinden öğrenmek isterseniz, Google Haritalar veya diğer harita uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar, başlangıç noktanızı belirleyerek size en hızlı veya en kısa yol tarifini verecektir

nevşehir testi kebabı

NEVŞEHİR’DE NE YENİR?

Nevşehir’e kadar gelmişken meşhur lezzetlerinden yemeden olmaz. Nevşehir mutfağında tadabileceğiz lezzetler; Testi Kebabı, Çömlek Fasulyesi, Nohutlu Yahni, Nevşehir Tavası, Kayısı Dolması, Kapadokya Usulü Yumurtalı, Cevizli, Pekmezli Un Helvası Dolaz.

Testi Kebap: Çömlek kap içerisinde pişirilen bir kebap çeşididir. İçerisinde et, sebzeler ve baharatlar bulunur. Servis edilirken kap kırılarak açılır ve içerisindeki lezzetler masaya sunulur.

Çömlek Fasulyesi: Kapadokya bölgesinde yetişen ve özel yöntemle pişirilen bir fasulye yemeğidir. Fasulyeler, çömleklerde uzun süreli bir pişirme sürecinden geçirilir. İçerisine et, sebze, baharat ve yağ eklenerek sunulur.

Nohutlu Yahni: Nevşehir mutfağında sıklıkla tüketilen bir et yemeğidir. Doğranmış et, nohut, sebze ve baharatlarla birlikte yavaşça pişirilir.

Nevşehir Tavası: Kuzu eti ve sebzelerin bir arada pişirildiği enfes bir güveç yemeğidir. Tavada et, patates, soğan, biber, domates gibi malzemeler birleştirilir. İçerisine baharat eklenen yemek fırında pişirilir.

Kayısı Dolması: Kayısıların içlerinin çıkarılıp ceviz ve şekerle doldurulmasıyla hazırlanan mükemmel bir tatlıdır. Dolgulu kayısılar daha sonra kaynar şerbetle pişirilerek ikram edilir.

Kapadokya Usulü Yumurtalı: Bölgenin halkı genelde kahvaltı tükettiği yemeğidir. Yumurta, domates, biber, soğan ve baharatlarla birlikte tavada pişirilir. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir veya sucuk da eklenerek zenginleştirilebilir.

Cevizli, Pekmezli Un Helvası: Günlerde ve kutlamalarda sıkça yapılan bir tatlıdır. Un, tereyağı ve şekerle birlikte kavrularak hazırlanan helva, ceviz ve pekmezle tatlandırılır.

Nevşehir otel fiyatları ne kadar

NEVŞEHİR’DE GEZİLECEK YERLER

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Nevşehir’de gezilip görülmeye değer birçok yer var. Doğa harikası Nevşehir’de mutlaka görmeniz gereken yerler;

Kapadokya Peri Bacaları: Nevşehir'in sembolü haline gelen peri bacaları, doğal erozyon süreci sonucunda oluşmuş benzersiz kaya oluşumlarıdır. Göreme, Ürgüp ve Uçhisar gibi bölgelerde görülebilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi: Kapadokya'nın en ünlü turistik mekanlarından biridir. Tarihi bir yerleşim yeridir. İçerisinde yer altı şehirleri, kiliseler, müze ve manastırlar bulunmaktadır. Erken Hristiyan dönemine ait önemli dini yapıları içerir. Eşsiz kaya oluşumları ve geçmişten kalan izlerle ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

Uçhisar Kalesi: Kapadokya'nın en yüksek noktasında yer almaktadır. Kalede bulunan mağara sistemleri, terasları ve panoramik manzaraları ziyaretçileri oldukça etkilemektedir.

Bir balon turu ne kadara mal olur

Zelve Açık Hava Müzesi: Zelve Vadisi'nde yer almaktadır. İçerisinde tarihi mağara kiliselerini ve yerleşimleri bulunmaktadır. Vadideki yürüyüş parkuruyla doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Güvercinlik Vadisi: Kapadokya'nın en ünlü vadilerinden biridir. Vadide, peribacaları arasında yer alan güvercinlikler bulunmaktadır. Vadi gelen şehri gezmeye gelen kişiler tarafından oldukça dikkat çekmektedir.

Üç Güzeller Peribacaları: Ürgüp ilçesine bağlı olan Üç Güzeller Peribacaları, Kapadokya'nın eşsiz doğal oluşumlarından biridir. Farklı şekillerdeki peri bacalarını görmek ve fotoğraflamak için bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Hikâyesiyle de dikkat çeken tabiat harikası peri bacaları birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Derinkuyu Yeraltı Şehri: Derinkuyu ilçesinde bulunan büyük bir yeraltı şehridir. Yerin altında toplam 18 katı bulunur. Burayı ziyaret ederek antik dönemdeki yaşam koşullarının nasıl olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Asmalı Konak: Birçok dizi ve filme ev sahipliği yayan Asmalı Konak her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Gelmişken ziyaret etmeyi unutmayın.

Kaymaklı Yeraltı Şehri: Kapadokya’nın en büyük yer altı yerleşim alanıdır. Yerin derinliklerinde 8 katlı bir yapıya sahiptir.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi: Osmanlı döneminde inşa edilen külliye şehir merkezinde bulunmaktadır. İçeresinde külliye, medrese, camii, hamam ve türbe bulunmaktadır.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi: Hacıbektaş ilçesinde yer almaktadır Türbe, ziyaretçilere manevi bir ortam sunmaktadır.

Avanos: Avanos, geleneksel seramik ve çömlekçilik sanatıyla meşhurdur. Seramik atölyelerini gidip çömlek yapabilirsiniz. El yapımı çömlekler satın alabiliriniz.

Kızılırmak Nehri: Türkiye’nin en uzun akarsularından biri olan Kızılırmak nehri Nevşehir ilinden geçmektedir. Nehir kenarında yürüyüş yapabilir veya piknik yapabilirsiniz.

Nevşehir kamp alanları nereler

KATILABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

Nevşehir’de gezip, görebileceğiniz birçok yer olduğu gibi katılabileceğiniz aktivitelerde var. Bu aktivitelerden bazıları şu şekilde:

BALON TURU

Gökyüzüne yükseldiğinizde, Kapadokya'nın muhteşem manzarasının baş başa kalacaksınız. Göreme'nin eşsiz kayalıkları, vadileri ve peri bacalarını ayaklarınızın altında olacak. Renkli balonlar eşliğinde sakin bir şekilde süzülmek, görsel bir şölen sunacak ve unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak. Unutulmaz bir macera için gün doğumundan bir saat önce hazırlıklarınızı tamamlayarak bu eşsiz deneyime katılabilirsiniz. Bunun yanı sıra fotoğraf çekimi de yapabilirsiniz. Balon turu fiyatları 3000 TL ile 8000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Balon turu için arayabileceğiniz bazı firmalar;

Kapadokya Balon Turları

Adres: Aydınlı Orta Mahallesi, Zeybek Sk. No:3, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: 0546 743 37 77

Balon Turu Fiyatlari Kapadokya

Adres: Uzundere Cad Milli Sok: 13, 50180 Nevşehir
Telefon: 0554 102 18 92

Kapadokya Balon Fiyatları- Renkli Tatil

Adres: Uzundere Cd. Orta Mah. No 17, D:2, 50180 Kapadokya/Nevşehir
Telefon: 0549 268 48 48

Kapadokya Balloons

Adres: Adnan Menderes Cd. No:14, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 24 42

nevşehir atv turu

ATV Turu

Kapadokya'nın manzaralarını detaylı görmek için ATV turu alternatif bir yol. Kapadokya’nın görülmesi gereken yerlerini ATV turu sayesinde keşfedebilirsiniz. Geçtiğiniz yerlerin fotoğraflarını çekebilir ardından gün batımını izleyebilirsiniz.

ATV turları firmadan firmaya değişiklik gösterebileceği gibi ortalama fiyatlar şu şekildedir;

  • 1 saat ATV Turu: 400 TL
  • 2 saat ATV Turu: 600 TL
  • 5.00-7.00: Gün doğumu 1500 TL
  • 18.00 – 20.00: Gün batımı ATV turu:600 TL
  • Fiyat ATV başına istenen ücrettir. Aynı anda bir ATV’ye 2 kişi binebilir.

Tur sırasında rehber eşliğinde gezilecek yerler şu şekilde;

  • Kılıçlar Vadisi
  • Aşk Vadisi
  • Kızlar Manastarı
  • Güllüdere Vadisi
  • Kızılçukur Vadisi

Çömlek Yapımı

Kapadokya'ya gittiğinizde, çömlek yapımına katılmadan dönmeyin. Çömlek atölyelerinde çömlek yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Yaptığınız çalışmaları alabilirsiniz.

Gidebileceğiniz bazı çömlek atölyeleri;

Chez Ferhat

Adres: İnönü Cad. No:19 Avanos (Avanos) 50500 Nevşehir Türkiye
Telefon: 0532 611 95 99

Avanos Çarşı Seramik

İsmet İnönü Caddesi 50500 Avanos Türkiye
Telefon: 0 532 611 95 99

Çömlekçi Mahmut Usta

İnönü Cd. 27-4, Yukarı, 50860 Aktepe/Avanos/Nevşehir

nevşehir bahar manzarası

KAMP YAPABİLECEĞİNİZ ALANLAR

Otelde kalmak istemeyenler ziyaretçiler kişi başı ortalama 175 TL ile 300 TL arasında değişiklik gösteren kamp alanlarında çadır kurarak konaklayabilir. İsteğe göre karavanda da konaklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra belli noktalarda ücretsiz kamp yapabilmek mümkün. Ücretli ve ücretsiz şekilde konaklayabileceğiniz kamp alanlarında gün doğumuna eşlik edebilirsiniz.

Ücretsiz kamp alanları;

Vadi ve çevresinden bulunan restoranlarda tuvalet ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirseniz. Bunun dışında yemek yiyebilir manzaraya karşı içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Bazı noktalarda sadece otopark ücret alınmaktadır.

  • Kızılçukur Vadisi Kamp Alanı
  • Güvercinlik Vadisi Kamp Alanı
  • Aşk Vadisi Kamp Alanı
  • Devrent Vadisi Kamp Alanı
  • Güllüdere Vadisi Kamp Alanı

Ücretli kamp alanları;

Genel olarak ücretli kamp alanları kişilere lavabo, duş, elektrik, internet, kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan kamp alanı, bahçe ve dinlenme alanı ve otopark alan sağlamaktadırlar.

  • Kaya Kamping
  • Göreme Kamping Aquapark
  • Panorama Kamping
  • Dilek Kamping

nevşehir balonlar yerleşim merkezi üzerinde

NEVŞEHİR’DE KONAKLAYABİLECEĞİNİZ MEKANLAR

Kamp yapabileceğiniz gibi otel ve yunak evlerinde de kalabilirsiniz. Kapadokya'nın benzersiz coğrafi yapısını keşfetmek, tarihi kalıntılarını yakından görmek ve eşsiz atmosferini deneyimlemek için mağara otelleri tercih edebilirsiniz. Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Avanos’ta birçok mağara oteli bulabilirsiniz. Kapadokya'nın büyüleyici atmosferine tam anlamıyla dalmak için ideal bir fırsat.

Otellerin tek gecelik fiyatları ortalama 4500 TL ile 5500 TL arasında değişikli gösterirken kalacağınız otelden taleplerinize göre fiyat değişikliği oluyor.

Nevşehir ve çevresinde konaklama birçok seçenek bulunuyor. Siz bütçeniz, beklentilerinize uygun olarak yunak evleri tercih edebilir, otellerde kalabilir yada bütçenize en uygun şekilde kamp yapabilirisiniz.

nevşehir balon turu

Konaklayabileceğiniz bazı oteller;

Cappadocia Cave Suites

Adres: Gafferli Mahallesi, Ünlü Sk. No:19, 50180 Göreme/MERKEZ/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 28 00

Sultan Cave Suites

Adres: Aydınlı Mah, Cappadocia Nevşehir TR, Çakmaklı Sk. No:40, 50180
Telefon: (0384) 271 30 23

Ottoman Cave Suites

Adres: Avcilar Mahallesi, İlkokul Sk. No:16, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 30 90

Taskonaklar Hotel Cappadocia

Adres: Aşağı, Gedik Sk. No:8, 50280 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 219 30 01

Kelebek Special Cave Hotel

Adres: Aydınlı Mah, Yavuz Sk. No:1, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 25 31

Artemis Cave Cappadocia

Adres: Gaferli Mahallesi, Aydın Kırağı Sk. NO: 22, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 30 69

Carus Cappadocia Hotel

Adres: İsali Gaferli Avcilar Mahallesi, Manav Sk. No:2, 50180 Nevşehir
Telefon: (0384) 271 27 11

Hera Cave Suites

Adres: Uzun Dere Cd. No: 37, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 271 30 38

Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Nevşehir’de unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum