Tarımda Kadın Emeği Zirvesi yarın Ankara’da başlayacak

Tarımda Kadın Emeği Zirvesi yarın Ankara’da başlayacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından düzenlenecek olan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi, 6-8 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Kadın girişimciler Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından düzenlenecek olan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi, 6-8 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'nın da katılacağı zirve, Türkiye'nin dört bir yanından TKDK hibe destekleriyle yatırım yapan kadın girişimcileri bir araya getirecek.

Kırsal Alan ve Kadının Kırsal Ekonomik Hayata Katılımı başlıklı oturumla başlayacak olan etkinlik, 7 Mart Perşembe günü Kırsal Alanda Kadın Yatırımlarına Yönelik Destekleme Mekanizmaları ve Kırsal Alanda Kadının İstihdamı ve Örgütlenmeye Katılımı oturumlarıyla devam edecek. Bunlara ek olarak Yeşilçam'ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit'in katılımıyla bir söyleşi düzenlenecek.

3-002.jpg

8 MART’TA SONLANACAK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çeşitli konular ele alınacak. IPARD Programı ve Kadın, Kırsal-Agro Turizm ve Kadın, Ata Tohumu: Gelenekten Geleceğe ve IPARD III Programı Tanıtımı başlıklı oturumlarla zirve sona erecek.

Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından alanında uzman isimlerin katılacağı oturumlarda, kadının kırsal kalkınmadaki rolü ve bu rolün güçlendirilmesi için yeni stratejiler tartışılacak. TKDK destekleriyle çeşitli sektörlerde yatırım yapan kadın girişimciler deneyimlerini paylaşacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Zirve süresince ATG AVM Karadeniz Salonu'nda (YHT Gar Girişi) Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.