TBF Başkanı Mehmet Bülent Deniz: “Şikayetler arttı”

TBF Başkanı Mehmet Bülent Deniz: “Şikayetler arttı”

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, sağlığa uygun üretim ve içeriklerin şu an kendileri için ön planda olduğunu vurgulayarak, “Şikayetler arttı. Hem gramaj hem içerik konusunda şikayetler var” dedi.

TBF Başkanı Mehmet Bülent Deniz, gıda içerikleri konusunda analiz süreci başlattıklarını duyurdu. Her ay, çeşitli markalardan ve çeşitli noktalardan topladıkları bir ürünü laboratuvar ortamında inceletip sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Başkan Deniz, “Şikayetler arttı. Hem gramaj hem içerik konusunda şikayetler var” dedi.

a2.jpg

TAVUKLA BAŞLADIK

TBF Başkanı Deniz, gıda içerikleri konusundaki şikayetlere yönelik yaptığı açıklamada, “Gıda Laboratuvarları Derneği var, onlarla bir protokol imzaladık. Bir analiz süreci başlattık. Üç hafta önce tavuk örnekleri toplattık marketlerden, onların analiz sonucunu bekliyoruz. Sağlığa uygun üretim, içerik meselesi bizim için de şu anda ön planda. Tavukla başladık. Mart ayında yumurta analizi yapacağız. Her ay bir ürünle laboratuvar ortamındaki sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. İnsanların hem gramaj hem içerik konusunda şikayetleri var” dedi.

a3.jpg

BİZİ ENDİŞELENDİRDİ

Başkan Deniz, enflasyondan dolayı artan maliyetler nedeniyle vatandaşların kalitesiz veya kayıt dışı ürünlere yönelebildiğini belirterek, “Tüketicilerden şikayet geliyor tabii. Tüketici eğilimi, kayıt dışına yönelmesi de bizi endişelendirdi. Toplum sağlığı bakımından önemli. Örneğin son kullanma tarihine bir gün kalan ürünler market raflarında yer alıyor. Doğru bir şey değil. Özellikle et ve süt ürünlerinde, son kullanma tarihinin, raf ömrü konularının, firmalar tarafından daha titiz bir şekilde takip edilmesi, değerlendirilmesi lazım. Kasa arkası ürün indirimi var, son kullanma tarihine bir gün kala tavuğu satıyor. Adam acaba o gün götürüp pişirecek mi? Veya soğuk zincire riayet edilmiş mi?” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.