TDV Uyardı Yanıltıcı Yardım Mesajları

TDV Uyardı Yanıltıcı Yardım Mesajları

Türkiye Diyanet Vakfı tüm camilerde ayni yardım toplanacak şeklindeki asılsız mesajlara karşı vatandaşları uyardı. Ayni yardımları sadece bölgedeki ihtiyaçlar çerçevesinde temin ettiklerini belirtti.

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden tüm camilerde ayni yardım toplanacağı yönündeki mesajların gerçeği yansıtmadığını belirten Türk Diyanet Vakfı (TDV) bir uyarı yayınladı. Uyarıda vatandaşların bu tür mesajlara itibar göstermemeleri vurgulanırken ayni yardımların sadece bölge ihtiyaçlarına göre şubelerde toplandığı belirtildi. TDV’nin camilerde giysi, gıda vb. yardım toplamasına yönelik bir organizasyonunun olmadığı şeklinde açıklandı.

ÖNCELİK NAKDİ YARDIMDA

Türkiye Diyanet Vakfı yaptığı yazılı açıklamada tüm camilerde ayni yardım toplanacağı şeklindeki mesajların asılsız olduğu kamuoyuna bildirdi. Sosyal medyadan, özellikle de whatsapp grupları üzerinden TDV’nin bildirisi şeklindeki ayni yardım mesajlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın camilerde giysi, gıda, eşya gibi ayni yardım toplanmasına yönelik bir organizasyonunun bulunmadığı söylendi. Bu yönde paylaşılan yanıltıcı mesajlara vatandaşlarca itibar edilmemesi istendi. TDV’nin nakdi yardımlarının öncelikli proje olduğu belirtildi. Ayni yardımların ise şubelerin bölge ihtiyaçları kapsamında temin edilebileceği şeklinde açıklama yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının başlattığı “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar bankalardan, online olarak www.diyanetvakfi.org.tr adresinden veya HALEP yazıp 5601’e kısa mesaj göndererek bağışta bulunabilirler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.