TEHAD Başkanı'ndan şarj fiyatlarında farklılığa sert tepki

TEHAD Başkanı'ndan şarj fiyatlarında farklılığa sert tepki

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram “Yaklaşık 1 yıldır konut ve Sanayi elektrik tarifesine zam gelmiyor. Ama şarj fiyatları her ay artıyor, neden?” diyerek elektrikli araçların şarj fiyatlarındaki farklılığa tepki gösterdi.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram, Türkiye’de EPDK'dan Şarj hizmeti lisans hakkı alan 178 firma bulunduğunu belirterek, “DC hızlı şarj kWs/TL birim fiyatları en düşük 5,99 TL, en yüksek 11,99 TL arasında. Burada şu soruda akla geliyor, DC şarj fiyatları arasında nasıl 2 katı fark olabilir?” dedi.

elktrikli23.jpg

NASIL İKİ KAT FARK OLUR?

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda elektrikli araç şarj fiyatlarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Yaklaşık 1 yıldır konut ve Sanayi elektrik tarifesine zam gelmiyor. Ama şarj fiyatları her ay artıyor, neden? Hali hazırda EPDK'dan Şarj hizmeti lisans hakkı alan 178 firma bulunuyor. Bunların yaklaşık 100 tanesi aktif sahada. DC hızlı şarj kWs/TL birim fiyatları en düşük 5,99 TL, en yüksek 11,99 TL arasında. Burada şu soruda akla geliyor, DC şarj fiyatları arasında nasıl 2 katı fark olabilir? 5,99 TL fiyat uygulamak mümkün ise, 11,99 TL'lik fiyat nasıl kabul görebiliyor?”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.