Tel Aviv'de binlerce kişi sokaklara döküldü: Ya kabul edin ya da sokakları yakarız

Tel Aviv'de binlerce kişi sokaklara döküldü: Ya kabul edin ya da sokakları yakarız

Tel Aviv'de binlerce kişi ateşkes için sokaklara döküldü: Ya kabul edin ya da sokakları yakarız.

İsrail, Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasına rağmen yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a saldırılara devam kararı aldığı bildirilirken halk Tel Aviv sokaklarına döküldü.

İsrail'in başkentinde sokaklara çıkan göstericiler, "Ya ateşkesi kabul edin ya da sokakları yakarız." diyerek slogan attı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti. Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde, Hamas Hareketi'nin, ateşkes teklifini onayladığını bildirmesinin ardından sevinç gösterileri düzenlenirken İsrail'den skandal bir hamle geldi. İsrail Savaş Kabinesi, Gazzeliler için son sığınak olan Refah kentini bombaladı.

"YA KABUL EDİN YA DA SOKAKLARI YAKARIZ"

Netanyahu yönetiminin bu kararına ilk tepki ise İsraillilerden geldi. İsrailli esirlerin yakınları, başkent Tel Aviv başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler düzenledi. Protestocular, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes için İsrail hükümetine çağrı yaparak, "Ya kabul edin ya da sokakları yakarız" şeklinde sloganlar attı

16 YERDE GÖSTERİLER DÜZENLENİYOR

İsrail genelinde şu ana kadar 16 farklı yerde eş zamanlı olarak düzenlenen protestolarda bazı ana yollar trafiğe kapatıldı. Öfkeli göstericiler, Netanyahu'nun evine doğru yürüyüş düzenlerken İsrail'de tüm vatandaşların sokaklara çıkması ve tüm ana yolların kapatılması için çağrılar yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.