Telefonun yanlış kullanımı fıtık yapıyor

Telefonun yanlış kullanımı fıtık yapıyor

Gündelik yaşamda insanların sıklıkla kullandığı telefonlara yanlış pozisyonda bakılması boyun fıtığına sebep oluyor. Uzmanlar boyun fıtığının çok ciddi bir hastalık olmasa da yaşam kalitesini etkileyeceğini söylüyor.

İnsanların günümüz dünyasında en çok tercih ettiği iletişim bağlantısı olan telefonlar hakkında uzmanlardan uyarılar geliyor. Uzmanlar telefon kullanımının sıklaştığı bu yıllarda hastalıkların oluşmasının önüne geçmek istiyor. Yanlış pozisyonda telefon kullanılmasının boyun fıtığı oluşturabileceğini söyleyen uzmanlar, boyun fıtığının ölümcül bir hastalık olmadığını fakat yaşam kalitesini düşürdüğünü söylüyor.

ÇOĞUMUZ BU AĞRIYI YAŞAYACAĞIZ

Karar'da yapılan bir habere göre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Berna Tander, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tander'e göre Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si ile yüzde 70’inin boyun ağrısı yaşayacak.

basliksiz-1.jpg

BU BELİRTİLERİ OLUYOR

Tander son senelerde hayatımıza bomba gibi giren ve birçok şeyi kolaylaştıran telefonlar hakkında boyun hastalığı önceden var olan ve ilerlemiş hastalarda telefonun ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Bu kişilerde şiddetli baş ağrısı, kuvvet kaybı, kollarda şiddetli ağrı ve disk hasarlarının görüldüğü aktarıldı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.