Temel Karamollaoğlu, yeni ittifak yolunda

Temel Karamollaoğlu, yeni ittifak yolunda

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan'ın DEVA Partisi ile grup kurma kararından vazgeçmesi sonrası Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile anlaşma sinyali verdi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları, Millet İttifakı içinde dengeleri değiştirdi. Seçimlere CHP listelerinden katılan ve Meclis'te grup kurma kararı alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan'ın kararını geri çekmesiyle birlikte Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile anlaşmaya varmış gibi görünüyor.

İTTİFAK DÖNEMİ BİTTİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi, beklenmedik sonuçlarla Millet İttifakı'nda bir karışıklığa sebep oldu. Seçime büyük umutlarla hazırlanan ve uzun süren müzakerelerin ardından oluşturulan 6'lı masa dağıldı ve seçime ayrı ayrı girdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak seçimi kaybetmesi, parti içinde ve ittifak içinde karmaşaya yol açtı.

Şimdi gözler yerel seçimlere çevrildi ve liderler yeni bir yol haritası çizmeye başladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3. Olağan Kurultay'da "ittifak dönemi bitti" diyerek yeni bir sürece işaret etmişti.

YENİ BİR DÖNEME GİRİLİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KRT TV'de katıldığı programda sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, ittifakın sona erdiğini belirterek Gelecek Partisi ile işbirliğine değindi. Ayrıca, DEVA Partisi'nin devam etme kararı aldığını, Gelecek Partisi'nin ise ittifaka yakın olduğunu dile getirdi.

Bu açıklamalarla birlikte, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında Meclis'te ortak bir siyasi parti grubu kurma ihtimali daha da güçlendi. Henüz resmi bir karar alınmasa da umut ediliyor ki yakın bir zamanda bu konuda anlaşma sağlanacak ve Meclis'te yeni bir grup kurulacak.

Seçim sonuçlarına göre Meclis'te AK Parti'nin 263, CHP'nin 130, MHP'nin 50, İyi Parti'nin 44, DEVA'nın 15, Saadet Partisi'nin 10 ve Gelecek Partisi'nin 10 milletvekili bulunuyor. CHP listelerinden giren DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, toplamda 35 milletvekili ile Meclis'e katıldı.

Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nden çekildiği haberleri ise ittifak görüşmelerini etkiledi. Ancak Temel Karamollaoğlu'nun Ahmet Davutoğlu ile anlaşma sinyali vermesi, yeni bir döneme girildiğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.