Teröristler için eylem yaptılar

Teröristler için eylem yaptılar

Tutuklu terör örgütü üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kızılay Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yapan terör yandaşlarına polis müdahale etti. 7 kişi gözaltına alındı.

DHKP-C ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yapan terör yandaşı bir grup polisin müdahalesi ile dağıtıldı.

7 kişi gözaltına alındı

Yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu belirten emniyet güçleri, grubu alanı boşaltmaları yönünde uyardı. Polisin tüm uyarılarına rağmen sloganlar atıp, dağılmayan grup, polisle arbede yaşadı. Yaklaşık 30 kişilik gruba müdahale eden polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

Esnaf ve vatandaşlar şikâyetçi

Grubun hemen hemen her gün aynı yerde eylem yapıp, halkı tahrik etmeye çalıştıklarını söyleyen çevre esnafı ve vatandaşlar bu durumdan rahatsız. Vatandaşlar caddenin ve çevresinin yaya geçişine sürekli kapatılmasına tepkili. Esnaf ise eylem yapan terör yandaşları yüzünden işletmelerine müşteri gelmediğini, zararlarının her geçen gün arttığını belirtti. Emniyet güçlerinin bu tip eylemlere zemin oluşturan kişileri tutuklaması ve ceza vermesi gerektiğini vurguladı.

Terör Eylemi İstemiyoruz

Vatandaşlar Yüksel Caddesi’nde artık terör eylemi istemediklerinin altını çizerken, “Yıllardır buraları terör propagandalarına alet ettiler, artık biz bıktık, buralarda toplumun huzurunu kaçıran eylemlere izin verilmesin.” şeklinde konuştular. Aynı zamanda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Teröre değil destek moral verene bile tahammülümüz yoktur.” sözünü dile getiren vatandaşlar, bu konuda inançlarının tam olduklarını ifade ettiler.

Açlık Grevini Bahane Etmişlerdi

Örgüt üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça görevden alındıktan sonra başladıkları açlık eylemine, DHKP-C terör örgütüne üyelikten ve terör örgütü adına taban oluşturmak nedeniyle gözaltına alınmışlardı. Bu tür girişimlerin insanları provoke etmek için yapıldığını belirten vatandaşlar, hiçbir şekilde gösterilere izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Bu tür girişimlerin vatandaşı tedirgin ettiğini, kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik girişimler olduğunu belirtti. 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.