Terzi Ahmet Doğan kağıt paraları ütüleyerek dezenfekte ediyor

Terzi Ahmet Doğan kağıt paraları ütüleyerek dezenfekte ediyor

Ankara Mamak’ta yaşayan ve terzilik mesleğiyle uğraşan Ahmet Doğan, koronavirüs salgınının ardından kâğıt paraları ütülemeye başladı. 63 yaşındaki terzi Doğan, paraları ütülemeden cüzdanına koymadığını belirtti.

Ankara’da terzilik yapan Ahmet Doğan, müşterilerden aldığı paraları ütüleyip buharla mikroplarını kırarak cüzdanına koyduğunu söyledi. Doğan, kâğıt paraları ütülemesiyle koranavirüs sebebiyle alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Ankara'da yaşayan ve uzun senelerdir terzilik yapan 63 yaşındaki Ahmet Doğan, koronavirüs salgını sonrasında kâğıt paraları ütülemeye başladı. Doğan, "Buharı verdiğim zaman mikrop kırılıyor. Müşterilerimden aldığım kâğıt paraları, mikropları öldürdüğüne inandığım için ütüleyip kasaya koyuyorum" dedi.

“ÜTÜLEME İŞLEMİ MİKROPLARI ÖLDÜRÜYOR”

Doğan Mamak ilçesindeki terzi dükkânında müşterilerine hizmet veriyor. koronavirüs salgını sonrasında alınan hijyen önlemlerine bir yenisini ekleyen Doğan, yüksek sıcaklık ve buhar etkisiyle kağıt paraların temizlendiğini düşünüyor. Doğan, müşterilerden aldığı paraları ütülemeden kasaya ve cüzdanına koymadığını aktardı.

Doğan, koronavirüs salgını öncesinde de kağıt paraları ütülediğini fakat salgın sonrasında bu konuda daha hassas olduğunu belirtti. Doğan, müşterilerden aldığı paraların hepsini ütülediğinin altını çizerek, “Buharı verdiğim zaman mikrop kırılıyor. Müşterilerden aldığım kağıt paraları, mikropları öldürdüğüne inandığım için ütülüyorum" şeklinde konuştu.

Sosyal yaşantısında alışveriş için kullandığı kağıt paraları da dükkanına getirerek ütülediğini aktaran Doğan, kullandığı madeni paraları da kolonya ile dezenfekte ettiğini söyledi. Doğan, koronavirüs salgını boyunca hastalığa hiç yakalanmadığına dikkat çekti.

“ÇOK ŞAŞIRDIM”

Komşu esnaf Muammer Elmaderesi, Ahmet Doğan'ın paraları ütülediğini gördüğünde çok şaşırdığını dile getirdi. Pantolon tadilatı için verdiği parayı ütü masasına koyduğunda Doğan'a "Neden oraya koyuyorsun" diye sorduğunu anlatan Elmaderesi, "Mikrobu kırılsın diye parayı dezenfekte ediyorum, dedi. Ben de elimdeki bütün paraları ütületmeye getireceğim" dediğini anlattı.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.