Tescil alacak: Salihli'nin meşhur ürünü içi başvuru yapıldı

Tescil alacak: Salihli'nin meşhur ürünü içi başvuru yapıldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Selendi’de son yıllarda üretimi giderek artan Selendi fıstığı için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescil başvurusu yaptı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, tescilli ürünlerine bir yenisini daha eklemek için adım attı. Geçtiğimiz yıllarda Salihli Kirazı, Salihli Odun Köftesi ve Kula Leblebisi’nin tescili alınmıştı. Bu ürünlere ek olarak geçen yıl Salihli Üzüm Pekmezi ve Gökeyüp Güveci için tescil başvurusu yapmış olan Oda, henüz bu iki ürünün süreci tamamlanmadan yeni bir başvuruyu da Selendi Fıstığı için gerçekleştirdi.

GAZİANTEP'TEN SELENDİ FISTIĞI İÇİN GELİYORLAR

Yeni Bakış'ın haberine göre, Manisa’nın en uzak ilçelerinden biri olan ve kısa süre öncesine kadar hayvancılık ve tütüncülükle geçimini sağlayan Selendi, son yıllarda Antep fıstığı üretimine başladı. Özellikle Gaziantep’ten gelen tatlıcıların büyük rağbet gösterdiği Selendi fıstıkları, özellikle yoğun yeşil rengi nedeni ile en çok tercih edilen fıstık çeşitlerinden biri haline geldi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Salihli’nin yanı sıra, odamızın sorumluluk alanında bulunan Kula ve Selendi'ye özgü ürünlerin değerini artırmaya yönelik olarak tescil çalışmalarına ağırlık verdik. Salihli Kirazı, Salihli Odun Köftesi ve Kula Leblebisi'nden sonra, geçtiğimiz yıl Salihli Sultani Üzüm Pekmezi ve Gökeyüp Çömleği için de tescil koruması sürecini başlattık.

Tescil işlemi, ürünlerin değerini artırıyor ve özellikle yurt dışındaki alıcılar açısından daha güvenilir olarak kabul edilip, talebin artmasını sağlıyor. Tescil korumasına almaya karar verdiğimiz son ürün olan Selendi Fıstığı, benzerlerinden farklı özellikler taşıyor. Koyu yeşil rengi ile dikkat çeken bu ürün için Gaziantep’teki tatlıcılar büyük miktarlı bağlantılar yapıyor. Üreticiler de yoğun talep gören bu ürünü yetiştirmek için adeta birbirleriyle yarışıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.