THY, bölgedeki uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti

THY, bölgedeki uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti

Türk Hava Yolları, İran, Irak, Suriye, Ürdün ve Lübnan'a olan uçuşlarını temmuz sonuna kadar durdurdu. Gerekçe açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim ve iade hakkı tanındı.

Türk Hava Yolları (THY), Orta Doğu’daki bazı ülkelere yönelik uçuşlarını geçici olarak askıya aldı. Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruya göre İran, Irak, Suriye, Ürdün ve Lübnan’a yapılması planlanan tüm uçuşlar 31 Temmuz 2025 tarihine kadar iptal edildi. Kararın gerekçesine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

THY tarafından yapılan bilgilendirmede, yolculara mağduriyet yaşamamaları için ücretsiz bilet değişikliği ve iade imkânı sağlandığı belirtildi. Rezervasyonlarını değiştirmek isteyen yolculardan herhangi bir ceza bedeli ya da ücret farkı alınmayacak. Kullanılmamış biletler için kesintisiz iade işlemi yapılırken, kısmen kullanılmış ve henüz tamamlanmamış seyahatlerde, yalnızca kullanılmayan uçuşlar için iade imkânı sunulacak. Öte yandan İran'daki bazı şehirlerle ilgili farklı uygulamalar devreye alındı. THY’nin İsfahan uçuşları 16 Temmuz’a kadar iptal edilirken; Tahran, Şiraz, Tebriz ve Meşhed seferleri ise yeniden icra edilmeye başlandı.

BİLET SÜRESİNİN UZATILMASI

Mevcut biletlerin geçerlilik süresi, herhangi bir ücret farkı ya da ceza alınmaksızın 31 Ağustos 2025 (dahil) tarihine kadar uzatılacak.

İlgili uygulamalar yalnızca Türk Hava Yolları tarafından icra edilen uçuşlarda geçerli olacak.

İşlemler, en geç 31 Temmuz 2025 (dahil) tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Gelişmelerin, bölgedeki güvenlik koşulları ya da hava sahası kısıtlamalarıyla ilişkili olabileceği değerlendiriliyor. Ancak THY’den konuyla ilgili henüz resmi bir neden açıklanmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.