TikTok topluluk kurallarını yeniliyor

TikTok topluluk kurallarını yeniliyor

TikTok’un uluslararası ürün müdürü Julie de Bailliencourt, Tiktok’un topluluk kurallarında değişime gittiklerini açıkladı.

TikTok'un Küresel Ürün Politikası Başkanı Julie de Bailliencourt, yaptığı açıklamada, “Yapay zekâ teknolojisi tarafından oluşturulan veya değiştirilen içerikleri nasıl ele aldığımıza ilişkin kurallarımızı geliştirdik. Nefret söylemlerine karşı oluşturduğumuz davranış politikaları kapsamında kabile kavramını da korunması gerekenlere ekledik. Geleneksel bir sosyal yapı anlamında değerlendirdiğimiz bu kavram; lehçe, dil, gelenekler vb. tanımlar gibi korunacak ve kabileleri hedef alan içerikler nefret söylemi ve nefret içeren davranış politikaları kapsamında denetlenecektir.

Hükümet, siyasetçi ve siyasi parti hesaplarına yaklaşımımız da dahil olmak üzere, vatandaşlık ve seçim bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmalarımız hakkında daha fazla ayrıntı ekledik" dedi.

tiktok yeni kurallar

21 NİSAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

TikTok'u güvende tutmak ve güven oluşturmak için nasıl çalıştığımızla ilgili kararlarımızı anlamaları için TikTok'un Topluluk Kurallarını paylaşıyoruz diyen Bailliencourt, “Bu kurallar, insan haklarını destekleme taahhüdümüze dayanmaktadır ve uluslararası yasal çerçevelerle de uyumludur. Bu kurallar, eylemlerimizde adil olmaya, insan onurunu korumaya ve ifade özgürlüğüyle bu özgürlüğe verilebilecek zararı önleme arasında bir denge kurmaya çalışabilmemiz için içeriği nasıl denetim yaptığımıza ilişkin kararlarımıza rehberlik ediyor. Yeni kurallar 21 Nisan'da yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.