TİP Başkanı Erkan Baş soyadı ne? Erkan Baş Boşnak mı?
TİP Başkanı Erkan Baş'ın soyadının ne olduğu merak konusu oldu. Peki, TİP Başkanı Erkan Baş soyadı ne? Erkan Baş Boşnak mı?
TİP Başkanı Erkan Baş'ın soyadının ne olduğu merak konusu oldu. Vatandaşlar Erkan Baş'ın soyadının ne olduğu arama motorlarında aratıyor.
Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TİP Başkanı Erkan Baş ile ilgili şok bir iddiada bulundu. Destici, Baş'ın Türk olmadığını ima ederek, önceki soyadının Boşnakça olduğunu ifade etti. Bu şok iddia üzerine TİP Başkanı Erkan Baş soyadı ne? Erkan Baş Boşnak mı? sorularının cevapları aranmaya başladı. Peki, Erkan Baş kimdir?
ERKAN BAŞ KİMDİR SOYADI NE?
Erkan Baş 14 Temmuz 1979 tarihinde Berlin'de doğmuştur. Türk siyasetçi ve akademisyen olan Erkan Baş, Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aileden gelmektedir.
Ailesinin Yugoslavya'daki soyadı Jusoviç olan Erkan Baş'ın babası Almanya'ya çalışmaya giden gurbetçi olarak geçen işçilerden olup annesi bir dönem tekstil işçiliği yapmış bir ev hanımıdır.
İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamlamış olan Erkan Baş İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümünden mezundur. Bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Üniversitedeki yemekhane işçilerinin hakları üzerine verdiği mücadele sonucu, okul yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır.
2009 yılı başında Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanlığı görevini yerine getiren Erkan Baş, 2017 yılında Türkiye İşçi Partisi'ni kurdu. 2018 Türkiye Genel Seçimlerinde partisinin seçim ittifakı doğrultusunda Halkların Demokratik Partisi sıralarından milletvekili seçildi, daha sonra istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) geçti.
ERKAN BAŞ'TAN DESTİCİ'YE YANIT
TİP Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin iddialarına yanıt verdi. Erkan Baş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
''Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz! “Gizleniyor” dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir.''
Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.