TİP kaç milletvekili çıkardı? TİP yüzde kaç oy aldı?

TİP kaç milletvekili çıkardı? TİP yüzde kaç oy aldı?

2023 seçim sonuçları için Türkiye tercihini yaptı. Yeni yüzyılın seçim sonuçları, YSK tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, TİP kaç milletvekili çıkardı? TİP yüzde kaç oy aldı? İşte detaylar…

2023 yılının nisan ayında başlayan seçim maratonu, bugün saat 17.00 itibari son buldu. Türkiye sandık başına giderek 2023 seçim sonuçları ve Türkiye’nin yeni yüzyılını yönetecek aday için tercihini yaptı. Demokrasi şöleni seçimler Türkiye’de büyük bir heyecanla gerçekleşirken; sandıktan çıkacak olan sonuçta merak edilmeye başlandı. İnsanlar memleketlerinde ve oy kullandıkları bölgelerde kimin kazandığını araştırmaya başladı. İlk Sayfa Gazetesi; 2023 seçim sonuçlarını il il ve ilçe ilçe anbean takip edip okuyucularına aktardı. Peki, TİP kaç milletvekili çıkardı? TİP yüzde kaç oy aldı? İşte tüm detaylar:

secim-2023.jpg

TİP YÜZDE KAÇ OY ALDI?

14 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17’de biten oy verme işleminin ardından seçim sonuçları, sandık görevlilerinin sayım işlemini bitirmesi ile beraber bilgileri YSK’ya aktarmasıyla başladı. YSK verileri il il, ilçe ilçe açıklayarak vatandaşların bilgisine sundu. www.gazeteilksayfa.com ekibi gelişmeleri tüm kaynaklardan takip ederek okurlarına anında doğru bilgiyi aktardı. İlk Sayfa Gazetesi, okuyuculara TİP kaç milletvekili çıkardı ile ilgili tüm bu soruların cevaplarını haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından kamuoyuna sunuyor.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri sona ererken seçim öncesinde pek çok tartışmaya konu olan parti ve isimleri araştırılmaya başlandı. Türkiye İşçi Partisi(TİP) bu partilerin başında geldi. Vatandaşlar TİP kaç milletvekili çıkardı? Diye araştırıp meraklarını gidermeye çalışıyor. Resmi olmayan sonuçlara göre TİP; 81 ilde toplam 939 bin 340 oy alarak ilk girdiği seçimde Yüzde 1.73 oy aldı. Bu noktada Tip'in hangi ilden kaç milletvekili çıkardığı aratılmaya başlandı.

secim-202311.jpg

TİP KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Henüz YSK tarafından sonuçlar resmileşmese de resmi olmayan sonuçlara göre; TİP; 81 ilde toplam 939 bin 340 oy alarak ilk girdiği seçimde Yüzde 1.73 oy aldı. Bu oy oranıyla beraber kaç vekil çıkarttığı merak edilen TİP ile ilgili TİP kaç milletvekili çıkardı? Sorusunun cevabı aranıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre TİP, 4 milletvekili çıkarttı olarak görünüyor. Şehirlere ve isimlere bakıldığında ise şu şekilde bir tablo ön plana çıkıyor:

  • Hatay'da Yüzde 8.57 oy oranıyla Can Atalay'ı TİP’ten vekil oldu.
  • İstanbul 1. Bölgeden yüzde 4.61 oy oranı ile birlikte Saliha Sera Kadıgil,
  • İstanbul 2. Bölgeden yüzde 3.69 oy oranı ile birlikte Ahmet Şık ve
  • İstanbul 3. Bölgeden yüzde 3.69 oy oranı ile birlikte Erkan Baş TİP milletvekili oldu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.